Skip to content

Refshaleøen Grand Tour

Refshaleøen Grand Tour

København vokser som aldrig før. Det nye, store område, som i disse år føjes til København, er Refshaleøen. Hér, et stenkast fra centrum, finder vi det hele: Verdens bedste restaurant i et forladt søminedepot, banebrydende arkitektur ved BIG’s nye Amager Bakke og store forladte industrigrunde med rå og billige lejemål for ildsjæle, iværksættere og kunstnere. Det hele beliggende hvor sol, vind og havudsigt går i ét med hinanden.

Vi mødes foran Restaurant 56 grader Nord. Herfra går vi forbi Fredens Havn, kanonbådsskurene og det nye Noma og fortsætter forbi den gamle vandflyverhangar. I forbifarten føjer vi boligkomplekset Margretheholm til og går videre til Amager Bakke, hvor vi hører om det vanvittigt visionære projekt: at konstruere en fuldt funktionel skibakke ovenpå et moderne forbrændingsanlæg. Se byen fra toppen af bakken, inden vi fortsætter til studieboligkonceptet Urban Riggers og Refshaleøens mest populære bar-og-sauna ved vandkanten, La Banchina. Vi hører om Danmarks største kunsthal, Copenhagen Contemporary, der med gallerist Faurschou ved roret fremviser international kunst i verdensklasse i B&W’s gamle smedjehal. Ved siden af CC ligger B&W’s gamle Skabelonloft, hvor man vha. lysprojektioner udskar skibsdele i kæmpeformat. Stedet er nu lavet om til et atelierfællesskab. Vi slutter dagen af ved indgangen til det nye udendørs streetfoodmarked, Reffen, der er en fortsættelse af det tidligere så populære Papirøen ved Nyhavn. 

Nyd det nye København udendørs i sol og vind - og snup en bid af byen bagefter!
Turen er på ca. 2-3 km. og egner sig ikke for gangbesværede.

Mødested:  Foran Restaurant 56 grader, Krutløbsvej 8, 1439 København K. Slutsted: Refshaleøen (ved madmarkedet "Reffen").