Skip to content

Vandretur i Carlsbergbyen

Vandretur i Carlsbergbyen

v. Frederik Lindskov.

Under sloganet "Mere København til københavnerne" omdannes i disse år Carlsberg-området på Valby Bakke til Carlsberg Byen - en ny urban zone midt i København. 

Med erfaringerne fra Ørestad og Nordhavn i frisk erindring er ambitionen med Carlsberg Byen at skabe verdens bedste bydel. Og på tegnebrættet har den da også allerede vundet prisen for bedste byplanlægning. 

Vi mødes ved elefantporten og Carls bryggeri, der er inspireret af et italiensk palads, og tager en rask gåtur rundt i bydelen igennem såvel det gamle som det nye Carlsberg. Vi oplever forvandlingen af et 160 år gammelt industriområde til en topmoderne bydel i hjertet af København.Vi går forbi Jacobsen Hus, Laura Hus og Ottilia Hus og ser på det rustne industrilevn, “Seksløberen”. Hertil ser vi også Dipylon Hus, det gamle hovedkontor, som nu er revet ned, og Scherfig Hus, der ligger mellem Halmlageret, Humlebyen og Købke Hus.

Vi passerer Europaskolen, der flankeres af Kedelhuset, den snoede skorsten og Maskincentralen. Ved Bryggernes Plads finder vi Lagerkælderbygning 3, som nu er forvandlet til luksushotel med spa-område under jorden. Vi går forbi Carls have, det nye hovedkvarter af C.F. Møller samt de skelsættende laboratorier, hvor øl blev til videnskab, og fortsætter forbi Carlsberg Station, Tapperitorvet, Humle Torv, UCCs Professionshøjskole og Legatboligerne – årets danske byggeri i 2017. Vi slutter af med et kig indenfor i J.C. Jacobsens nyrestaurerede botaniske perle af en park, hvor "De hængende haver” og landets højeste boligtårn, Bohrs Tårn, runder fortællingen behørigt af. 

NB. Turen er på ca. 2,5 km og egner sig ikke for gangbesværede.