Skip to content

Bindevævstræning - fascier

Bindevævstræning - fascier

Et stift og tørt bindevæv kan give stivhed og smerter i kroppen. Bindevævet, kroppens største organ, er et stærkt og ela-stisk materiale og findes i hele kroppen i mange lag. Det er under huden, omkring organer, i og udenom muskler og i sener og ligamenter. Det binder kroppen sam-men og gør, at de forskellige dele kan glide mod hinanden. At drikke vand er vigtigt, og ved bevægelse og stræk suger bindevævet væsken ind som en svamp, så det kan flyde frit. Bindevævet skal strækkes, hydreres og frigøres.

Har du stillesiddende eller ensformigt arbejde, eller bevæger du dig kun lidt af andre grunde, kan bindevævet stivne og du kan få ubehag og smerter. Bindevævet kan også reagere på din mentale tilstand, hvis du er belastet, ved at trække sig sammen og stivne.Vi vil arbejde grundigt på bolde med knudepunkter, i stræk, helkropsbevægelse, fleksibilitet og kropsfornemmelse. Alle strukturer i kroppen bliver gennemarbejdet: bindevæv, muskler, sener, led og knogler. Der vil være styrketræning og afspændende øvelser. Øvelser med fokus på bindevævet giver en ekstra dimension i træningen og er af afgørende betydning for din sundhed, smidighed og stabilitet. Vi bruger bl.a. bolde og elastikker. Åndedrættet følger bevægelserne på en blid og støttende måde.

Øvelserne bliver tilpasset til den enkelte, og vi finder sammen den bedste variation i forhold til kroppens ressourcer og muligheder. Gennem psykomotorisk træning arbejder vi med det hele menneske. Du kan dog ikke deltage, hvis du har svær leddegigt eller svær osteoporose.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte underviser Anette Ring Kjær på tlf. 2581 4600.