Skip to content

Vi er genåbnet! Hold omfattet af nedlukningsperioden forlænges med tilsvarende antal gange. Du kan læse mere om de gældende restriktioner her.

Læs mere her:

Bindevævstræning - fascier

Bindevævstræning - fascier

Har du stillesiddende eller ensformigt arbejde, eller bevæger du dig kun lidt af andre grunde, kan bindevævet stivne og du kan få ubehag og smerter. Bindevævet kan også reagere på din mentale tilstand, hvis du er belastet, ved at trække sig sammen og stivne. Et stift og tørt bindevæv kan give stivhed og smerter i kroppen. Bindevævet, kroppens største organ, er et stærkt og elastisk materiale og findes i hele kroppen i mange lag. Det er under huden, omkring organer, i og udenom muskler og i sener og ligamenter. Det binder kroppen sammen og gør, at de forskellige dele kan glide mod hinanden. At drikke vand er vigtigt, og ved bevægelse og stræk suger bindevævet væsken ind som en svamp, så det kan flyde frit. Bindevævet skal strækkes, hydreres og frigøres.

Vi vil arbejde grundigt på bolde med knudepunkter, i stræk, helkropsbevægelse, fleksibilitet og kropsfornemmelse. Alle strukturer i kroppen bliver gennemarbejdet: bindevæv, muskler, sener, led og knogler. Der vil være styrketræning og afspændende øvelser. Øvelser med fokus på bindevævet giver en ekstra dimension i træningen og er af afgørende betydning for din sundhed, smidighed og stabilitet. Vi bruger bl.a. bolde og elastikker. Åndedrættet følger bevægelserne på en blid og støttende måde. Øvelserne bliver tilpasset til den enkelte, og vi finder sammen den bedste variation i forhold til kroppens ressourcer og muligheder. Gennem psykomotorisk træning arbejder vi med det hele menneske.

NB! Vi anbefaler ikke holdet hvis du har svær leddegigt eller osteoporose.

Du er velkommen til at kontakte underviseren hvis du har spørgsmål.