Skip to content

Aftenskolen er fritaget fra kravet om coronapas, men da meget undervisning foregår hos samarbejdspartnere, kan man blive spurgt om coronapas der, og vi opfordrer derfor alle til at have passet klar.

Caféforedrag i Espergærde med FOF Nordsjælland

Caféforedrag i Espergærde

Caféforedrag i Espergærde

Halfdan Rasmussen
Jeannet Ulrikkeholm, cand.mag. og sanger.
Halfdans børnedigte ruller i vores blod - vi har alle fået hans børnesange ind med modermælken. Nogle af os har lært at læse takket være Halfdans ABC. Da vi blev større, lærte vi hans voksendigte at kende. Vi erfarede, at Halfdan som ingen anden digter kan åbne vores øjne for livets skønhed og skrøbelighed. Og han gør det med glimt i øjet. Den subtile humor fornægter sig ikke. 

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje
Jan Tvernøe, eventyrer/rejsearrangør.
Hør om hvordan man takler to sikkerhedslandinger på Papua Ny-Guinea og om mødet med bjerggorillaer i Uganda. Du får også gode råd til, hvad man tager med som værtindegave, når man er på besøg hos nomader i Mongoliet, og du får indsigt i hvilke tanker man gør sig, når man står på toppen af Perus højeste bjerg og ved, at man stadig mangler den farligste del af turen for at komme sikkert ned igen. Foredraget giver dig kort sagt en oplevelse ud over det sædvanlige, der bakkes op af Jans egne fantastiske fotos.

Velkommen til kvindernes århundrede 
Frederik Lindskov, cand.mag. i filosofi og kunsthistorie.
Lige fra civilisationens vugge har kvinden været mindre værdsat og i langt de fleste sammenhænge ligefrem undertrykt af manden. Krige er blevet udkæmpet, nationer skabt, og hele kulturer dannet med kvinden som tavst vidne, og ingen (læs: mænd) har i århundreder gjort nævneværdig indsigelse mod denne fuldstændig håbløse skævvridning i den vestlige verdens skabelse mod frihed, lighed og velstand. Lige indtil nu! MeToo-bevægelsen lader til, at have fået så godt fat om nældens rod, at magtbalancen mellem mænd og kvinder meget vel kan have tippet helt til kvindernes fordel ved udgangen af det 21. århundrede.

Livet på og bag scenen 
Paul Hüttel, skuespiller.
Paul Hüttel fortæller om sin karriere og de mange mennesker han har mødt og arbejdet sammen med på teatret, og i den stribe af film og TV-serier som den kendte skuespiller har medvirket i f.eks. Inden for murene, Den skjulte fryd, Matador, Riget, Strisser på Samsø m.m.

Kong Herodes - Herskeren der stadig hvisker til os
Rasmus Birkerod, journalist/rejseleder.
Få den fascinerende historie om den jødiske konge, der i Bibelen ville dræbe alle drengebørn i Betlehem for at komme Jesus til livs. Men hvem var Kong Herodes? Historien om Kong Herodes er en historie om en fremragende politiker, en ven af Kejser Augustus - og en grundlæggende historie om ondskab, skønhed og totalt vanvid.