Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her.
Foredragsrække med Frederik Lindskov om dansk kultur i FOF Nordsjælland

Kultur til tiden - 3 foredrag

Kultur til tiden - 3 foredrag

10/2: Aros – William Turner – Sun is God.
ARoS har fået en exceptionel mulighed for at vise mere end 100 værker af den verdensberømte britiske maler William Turner. I samarbejde med Tate vises, hvordan Turner mestrede at skildre lysets og mørkets kraft, de atmosfæriske fænomener, solen, månen og skyerne samt de overmægtige naturkræfter med enestående præcision og udtryksfuldhed. For Turner rummede naturens kræfter deres egen symbolik. Men hvad repræsenterede de? Et romantisk verdenssyn? En optagethed af livets storhed og drama? Et brud med tidligere stilarter? 

9/3: Kvindernes århundrede.
Lige fra civilisationens vugge har kvinden været mindre værdsat og i langt de fleste sammenhænge ligefrem undertrykt af manden. Krige er blevet udkæmpet, nationer skabt, og hele kulturer dannet med kvinden som tavst vidne, og ingen (læs: mænd) har i århundreder gjort nævneværdig indsigelse mod denne fuldstændig håbløse skævvridning i den vestlige verdens skabelse mod frihed, lighed og velstand. Lige indtil nu! MeToo-bevægelsen lader til at have fået så godt fat om nældens rod, at magtbalancen mellem mænd og kvinder meget vel kan have tippet helt til kvindernes fordel ved udgangen af det 21. århundrede.

31/3: København med vokseværk - den vildeste byudvikling nogensinde lige nu!
Historien om Københavns udvikling fra 1990’erne og frem til i dag er historien om en forvandling fra en blind vej mod nord til hele Skandinaviens trafikale knudepunkt. Det er historien om, hvordan en rapport fra 1989 under Schlüters regering baner vejen for Øresundsbroen, Ørestaden, Metroen og hele den stribe af nye byområder, der i de forgangne tre årtier er skudt frem overalt i København. Men den arkitektoniske revolution handler slet ikke om volumen, men om en ny måde at betragte forholdet mellem menneske, by og natur på. Med København som arkitektonisk legeplads er det lykkedes en ung generation af danske arkitekter at skabe en helt ny vision for fremtidens by.

Du kan købe Frederik Lindskovs foredrag samlet i denne foredragsrække eller enkeltvis her.