Skip to content
Foredrag med Hans Petter Hougen hos FOF Nordsjælland

Hans Petter Hougen - Udenfor skinner solen

Hans Petter Hougen - Udenfor skinner solen

"Når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på at udenfor skinner solen." Det fortæller professor i retsmedicin Hans Petter Hougen om i dette foredrag "Udenfor skinner solen", som også er titlen på hans biografi.

Gennem mere end 30 år har Hans Petter Hougen beskæftiget sig med levende og døde inden for retsmedicinen. Det har givet ham masser af grund til at reflektere og filosofere over liv og død, og det sætter han ord på i dette foredrag. Du kan se frem til en indsigtfuld aften, hvor den karismatiske retsmediciner fortæller om flere af de sager, der har gjort mest indtryk på ham igennem livet. Fra menneskelig ondskab i krige og kriminalsager, til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv. 

Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Kan humor redde ens sind fra at blive tynget af alt ondskaben? Eller skal man være af en særlig støbning, for at kunne klare det?

Der vil være tid til både spørgsmål og dialog med publikum. Et foredrag om at kunne glæde sig over livet, selv når døden fylder alt.

Hans Petter Hougen er forfatter til Udenfor skinner Solen fra 2019 og i 2021 udkommer han med en ny bog Med døden på arbejde. Han er professor i retsmedicin, dr.med., ph.d, Københavns Universitet med særligt fokus på skud- og eksplosionsskader samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde.