Skip to content
Foredrag med Julie Rubow hos FOF Nordsjælland

Julie Rubow - Jeg ser dig stadig

Julie Rubow - Jeg ser dig stadig

I 2014 fik Julie Rubows mand konstateret demenssygdommen Alzheimer, kun 48 år gammel. Blot fem år senere døde han efter år, hvor han forsvandt mere og mere ind i sig selv og mistede evnen til at kommunikere med sin omverden. I tv- dokumentaren En stille forsvinden  fulgte et tv-hold i flere år ham, hustruen Julie Rubow og familien og deres kamp med sygdommen. 

Jeg ser dig stadig (2020) er Julie Rubows barske og kærlige fortælling om langsomt at miste sin mand til en sygdom, der rammer flere og flere. Med afsæt i bogen fortæller hun denne aften om at få demens tæt ind på livet i en ung alder, om hvordan det påvirker hverdagen og familien og om ikke bare skulle kæmpe med sygdommen, men også det system, der burde hjælpe og aflaste de pårørende.

Hun rejser spørgsmålet om hvem der løfter ansvaret for behandlingen af mennesker med en demenssygdom. Manglende behandlingstilbud målrettet demente, resulterer ofte i anvendelse af anti-psykotisk medicin for at gøre demente håndterbare i et plejesystem, der er målrettet ældrepleje.