Skip to content

Aftenskolen er fritaget fra kravet om coronapas, men da meget undervisning foregår hos samarbejdspartnere, kan man blive spurgt om coronapas der, og vi opfordrer derfor alle til at have passet klar.

Foredrag med Kim Leine hos FOF Nordsjælland

Kim Leine - Om mit liv og forfatterskab

Kim Leine - Om mit liv og forfatterskab

Det er barske og usminkede historier, den norskfødte forfatter Kim Leine skriver frem i sine værker. Fra debutens selvbiografiske historie til hans historiske romaner kredser Kim Leine om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner, præget af misbrug og flugt. Det er rastløse typer splittet mellem det barske og nærværende liv i Grønland og det flade Danmark. Kim Leines fortællinger giver samtidig et fascinerende billede af det på én gang rå og dragende liv i Grønland. 

Kim Leines trilogi om Grønland, der startede med Profeterne i Evighedsfjorden (2012), er færdig med udgivelsen af Efter Åndemaneren (2021). Det er enestående litteratur og han har høstet store anmelderroser. 

Med en personlig og litterær vinkel læser Kim Leine op af sine romaner. Kim Leine tager udgangspunkt i sin seneste roman Efter Åndemaneren. Men han inddrager også sin egen baggrund som Jehovas Vidne i Norge og senere hen som sygeplejerske i Grønland samtidig med, at han var misbruger. Hvordan fik han disse to ting til at hænge sammen? Han fortæller ligeledes om sin genfødsel som forfatter.

Glæd dig til et indsigtsfuldt og humoristisk foredrag om et stort og aktuelt forfatterskab og livet bag. Kim Leine svarer gerne på spørgsmål fra tilhørerne.

Kim Leine har modtaget et utal af litteraturpriser, blandt andet Nordisk Råds Litteraturpris og Kronprinseparrets Kulturpris.

Foto: © Robin Skjoldborg