Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her.
Havekursus om den spiselige have i FOF Nordsjælland

Den spiselige have

Gør din have til et tag selv-marked af friske råvarer. Der er en grundlæggende tilfredsstillelse ved selv at dyrke den mad, man skal spise, og det er meget oppe i tiden at dyrke spiselige afgrøder i stedet for at have haven fyldt op med mange kvadratmeter græsplæne.

Dette foredrag er en rejse gennem den mangfoldighed af spiselige planter, vi kan dyrke i vores egne haver. Frugt, bær, nødder, rodfrugter, grøntsager, stauder og blomster – også til den nemme have, den lille have eller blot til altanen. Der vil desuden blive præsenteret nogle af de mere ukendte spiselige afgrøder.

Foredraget afholdes af AnneMarie Sørensen, som udover at være hortonom og havearkitekt også er aktivt medlem af Frøsamlerne, som netop gør et arbejde for at bevare gamle og mere specielle, spiselige planter.

Der vil blive udleveret en lille pose med forskellige frø, som man kan gå hjem og eksperimentere med i vindueskarmen her i februar-marts eller senere ude i haven.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 22.02.2022 19:00-21:00 FOF Huset Annemarie Sørensen
Underviser

Annemarie Sørensen

Gartner-datter og uddannet hortonom fra den gamle Landbohøjskole samt med div. kurser inden for havearkitektur.

Annemarie har undervist hos FOF i ca. 20 år med alt fra foredrag om havekunstens historie til intensive kurser, hvor der undervises i at designe egen have.

Har siden 1996 været selvstændig med firmaet Hortea HaveDesign, som tilbyder havevandringer, konsulentbistand inden for f.eks. beskæring, have- og planteplaner samt kreativ vedligehold og anlæg af haver med fokus på beplantning.

Annemarie har et bredt erfaringsgrundlag for at give sine kursister det bedste udbytte mht. viden om haver og planter.