Skip to content
Tag med på byvandring i Nordvest med FOF

Byvanding i nordvest og se byen fra Nordbrotårnet

Byvanding i nordvest og se byen fra Nordbrotårnet

Noget af den bedste arkitektur i Danmark bygges i disse år i Nordvest, som hastigt er på vej til at blive et ungt og hipt københavnerkvarter på linje med Vesterbro.

Tag med på en rask byvandring (udendørs) fra BIGs ’Superkilen’ forbi områdets nye 98 m høje vartegn ’Nordbro’, der med sine 98 m ikke blot er Nørrebros højeste tårn - men Danmarks højeste offentlige udsigtsplatform.

Vi gør holdt ved tårnet, hvor der er god plads i en indendørs foyer til at hvile benene. Dem af os der har lyst besøger for en kort stund platformen øverst oppe. Herfra bevæger vi os igennem den grønne bypark ved det prisbelønnede boligkompleks ’Emaljeparken’ og videre forbi de spektakulære lejeboliger af BIG på Dortheavej.

Vi fortsætter til Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger. Pladsen foran biblioteket blev i 2017 kåret som Danmarks bedste plads, og i pladsens bagerste hjørne finder man såmænd indgangen til Ungdomshuset.

Vi slutter turen af ved boligforeningen Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri med 16 kæmpe husgavle byder på nogle af landets bedste street artists: bl.a. HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash.

Ja, der er ikke meget ’Nordværst’ over Nordvest længere - nu hedder det 2400-Nordbedst.

Turen (2-3 km) foregår udendørs og egner sig ikke for gangbesværede.

Frederik er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med.

Mødested: Den Sorte Plads ved "Blæksprutten" (Mimersgade), 2200 København N.

Slutsted: Rentemestervej, nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).