Skip to content

Nye åbnings- og telefontider. Fra mandag den 4. oktober er kontoret åbnet for personlig betjening mandag til onsdag fra 9-12. Telefonen er derudover åben onsdage fra kl. 16 - 19.

FOF Nordvestjylland, lær at brygge øl, Struer Håndbryg

Ølbrygning

Ølbrygning

Takket være den fortsatte interesse for ølbrygningskurserne fortsætter vi samarbejdet med Struer Håndbryg.

Brygmester Lehmann Højriis står for undervisningen. Først får du et inspirerende foredrag om øl. Både om mikrobryggeriet og om alle elementer i bryggekunsten. Du lærer om malt, humle og gær og om det udstyr, der skal til - og selvfølgelig om processen at brygge øl. 

I brygger en øl, der passer til årstiden og årstidens fester og højtider.
 
1. undervisningsgang produceres øllet og afslutningsvis stilles øllet til gæring. 2. undervisningsgang er der ølsmagning i bryggeriet - og så skal din egen øl tappes og på flaske.

Om Struer Håndbryg
Struer Håndbryg er et mikrobryggeri, som startede i 2012 af Lehmann Højriis og hans familie. I dag har bryggeriet en eksklusiv årlig produktion på ca. 20.000 liter øl i flasker. Nogle øltyper produceres både i flasker og i 20 liters fustager. Der brygges i dag øl i ni varianter, hvoraf tre af dem er årstidsbryg.

Ud over øl produceres også dessertvinen Nektaren - en med chili og en med humle. Struer Håndbryg har også honning-cider brygget på dansk honning, citron, mynte og gær på programmet.