Skip to content

Kontoret holder sommerferie fra den 25.06 til og med den 08.08. Der er lukket for personlig betjening og telefonen besvares ikke i ferieperioden. Vi tjekker løbende mails, men I må forvente en længere svartid end normalt. Vi glæder os til at se jer igen efter ferien og vi er tilbage på kontoret mandag den 09.08. Vi ønsker jer alle en rigtig god sommer!

FOF Nordvestjylland, lær at brygge øl, Struer Håndbryg

Bryg din egen sensommerøl

Bryg din egen sensommerøl

Bryg din egen sensommerøl

Takket være den fortsatte interesse for ølbrygningskurserne fortsætter vi samarbejdet med Struer Håndbryg.

Brygmester Lehmann Højriis står for undervisningen. Først får du et inspirerende foredrag om øl. Både om mikrobryggeriet og om alle elementer i bryggekunsten. Du lærer om malt, humle og gær og om det udstyr, der skal til - og selvfølgelig om processen at brygge øl.

I brygger en Classic, som er brygget af Struer Håndbryg i forbindelse med Struers 100 års jubilæum som købstad. Øllet er brygget på tre forskellige slags bygmalt, humle, rørsukker, havregryn og gær.

En all-round øl som kan nydes til en god frokost eller middag, men som sagtens kan stå alene.
 
1. undervisningsgang produceres øllet og afslutningsvis stilles øllet til gæring. Du kan medbringe en madpakke til frokost - eller købe en specialitet hos Struer Håndbryg: To frankfurtere med kartoffelsalat med Saga Ale og Borgmesterbryg. Serveres med lækkert madbrød bagt med øl og malt - herligheden koster kr. 150,- og skal forudbestilles. Det er også muligt at bestille kaffe og rundstykker til 50,-  (du kontaktes pr. mail forud for kurset).

2. undervisningsgang er der ølsmagning i bryggeriet - og så skal din egen øl tappes og på flaske.
Denne aften kan du købe kaffe og ølkage til 45,-.

Dine omkostninger ud over kursusgebyret til udstyr og flasker er i alt kr. 250,-, som betales ved kursusstart.

Om Struer Håndbryg
Struer Håndbryg er et mikrobryggeri, som startede i 2012 af Lehmann Højriis og hans familie. I dag har bryggeriet en eksklusiv årlig produktion på ca. 20.000 liter øl i flasker. Nogle øltyper produceres både i flasker og i 20 liters fustager. Der brygges i dag øl i ni varianter, hvoraf tre af dem er årstidsbryg.

Ud over øl produceres også dessertvinen Nektaren - en med chili og en med humle. Struer Håndbryg har også honning-cider brygget på dansk honning, citron, mynte og gær på programmet. Vi anbefaler, at deltagere bliver hentet og bragt, da der nydes øl under forløbet.