Skip to content

Aftenskolen åbner igen fra mandag den 17. jan. 22 kl. 8.00. HUSK mundbind og gyldigt Coronapas. Vi glæder os til at ses igen.

Se mere om Corona

Sønderjylland, Vadehavet og Sild

Sønderjylland, Vadehavet og Sild

Oplev et par spændende dage rundt i det gamle grænseland, hvor Danmarkshistorien træder tydeligt frem. Turen byder på en tur til Gråsten slot og her hører vi historien om det betydningsfulde slot samt nyder en helt speciel tradition. Vi oplever også det flade marskland og ikke mindst en tur til den eksklusive tyske ferieø Sild, som byder på fine badestrande, en imponerende natur og åbne vidder i det flade marsklandskab. Tolv landsbyer – ikke to af dem er ens, men hver har sin egen unikke charme.
En af Danmarks skønne øer, Mandø, står også på programmet. Oftest betegnes øen, som en af Danmarks fredeligste, og med sine kun ca. 30 indbyggere samt et tidevand der afskærer øen fra omverdenen, adskiller øen sig unægtelig en del fra vores andre danske øer.
Dag 1
Efter sidste opsamling kører vi gennem Danmarks enestående natur. Vi stopper ved Skamlingsbanken, hvor vi får mulighed for at se på det historiske og naturskønne sted. Turen fortsætter til Gråsten, hvor vi tager på en spændende tur i Gråsten Slothave- og kirke. Efter den folkekære dronning Ingrids død i år 2000 bebos Gråsten slot af dronning Margrethe nogle uger i sommermånederne. Guiden tager os med til den overdådigt udsmykkede slotskirke, og vi går en tur igennem slotshaven, der ligger smukt omgivet af skov og sø. Vores guide fortæller historien om kirken, haven og de slotte, som har ligget på stedet siden 1500-tallet. Vi oplever ligeledes den frodige have, som selve dronningen har været med til at sætte sit eget præg på, alt sammen imens du kan skimte Gråstens Slotskirke i baggrunden.
Efter rundturen går til Den Gamle Kro i Gråsten, som er byens gode spisested gennem mere end 150 år. Dette smukke gamle og skæve hus fra 1747 er efter en modernisering med nænsom og kærlig hånd fortsat et sted, hvor tiden står stille, og fornyelsen finder sted. Det er kun i Sønderjylland, Det store sønderjyske kaffebord kan opleves. Man kommer gerne langvejs fra for at smage på alle lækkerier så som Svedsketorte, Pumler, ”Striftorte”, Brødtorte, Riskage, Medaljer, ”Pla’kach, ”Kikskach” og meget mere. Dertil hører godt med kaffe.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den hyggelige Gram slotskro, hvor vi skal være det næste par dage.  

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi til Rømø, hvor vi skal opleve det flade marskland og grænseregionen. Vi kører rundt på Rømø, som er kendt for sine hvalfangerkaptajner - kommandører - og ikke mindst de umådeligt brede sandstrande. Herfra kører vi til Havneby, og sejler til den eksklusive tyske ferieø Sylt. Vi vil opleve den spændende Vadehavs-ø fra første parket. Om bord spiser vi en let frokost og ved ankomsten til øens nordlige by List byder vi velkommen til en lokal, dansktalende guide på bussen.
Vi ser bl.a. Westerland, som er øens hovedstad med højhuse, spillekasinoer og eksklusive strandpromenade. Vi kører forbi nogle af øens mest attraktive sommerhuse, hvor nogle af de dyreste ligger i byen Kampen. Efter en tur på strøget tager vi biltoget til Niebüll. Toget kører ud på den 11 km lange Hindenburg dæmning og fra bussen nyder vi udsigten undervejs.

Dag 3
På dagens udflugt besøger vi Mandø.Vi kører til Vester Vedsted, ca. 10 km fra Ribe, hvor vi stiger på Traktor-bussen (traktor med lukket passagervogn).
Køreturen varer ca. 45 min. gennem Danmarks største nationalpark. På turen gennem Vadehavet kan du betragte det spændende fugleliv. Vadehavet får  hvert forår og efterår besøg af ca. 10 millioner vadefuglearter, som er på træk. Vel ankommet skal vi spise frokost, og herefter tager vi med vores lokalguide på en gåtur, hvor vi bl.a. ser kirken og hører om stormfloder, tidevand samt om livet på øen.
Efter en lille times rundtur gør vi et kort ophold, inden vi kører tilbage til Vester Vedsted og til vores bus.  
Efter mange dejlige oplevelser kører vi hjem til vores hjembyer med korte pauser undervejs.

Med i prisen:    

•    Kørsel i 4-stjernet bus
•    2 x overnatning m/halvpension
•    1 x sandwich (dag 1)
•    1 x frokost på Mandø
•    1 x let frokost ombord til Sild
•    1 x Sønderjysk kaffebord
•    1 x Rundvisning Gråsten Slot
•    1 x tur til Mandø
•    1 x sejltur til Sild
•    1 x togtur
•    Lokalguide på Sild
•    Udflugter og entréer jf. program
•    Dansk rejseleder

Pris per person i delt dobbeltværelse Kr. 3.325, -
Tillæg for eneværelse:                        kr.   695,-
Tillæg for fast busplads                       kr.    50,-
Afbestillingsforsikring 6 %
Alle priser er inkl. moms

Opsamling:
Kl. 10.30 – Nyborg v/Circle K og MC. Donald
Hjemkomst ca. kl. 19.00

Teknisk arrangør: Giba Rejser.
Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program.