Skip to content

Om FOF Randers-Mariagerfjord

Vi gør dig klogere, gladere og sundere sammen med de ca. 10.000 kursister årligt, der fx går til den ugentlige træning i pilates eller yoga, prøver et kreativt håndværk af på en weekend-workshop eller bliver endnu bedre til et sprog. Derudover arrangerer vi foredrag, der sætter tanker og debat i gang.

Vi er en aftenskole i Randers med kurser og workshops for voksne og børn – både i dag- og aftentimerne og i weekenden. Vi dækker både Randers Kommune og Mariagerfjord Kommune og udvider hele tiden vores udbud af aktiviteter – her er noget for hele familien.  

FOF Huset er hjertevarmt rum til alle.

FOF Randers-Mariagerfjord er en del af FOF - Danmarks største udbyder af folkeoplysning med 40 aftenskoler over hele landet.

Om FOF-huset

FOF Randers flyttede i 2002 deres administration og undervisningslokaler ned i det hus, hvor Randers Kunstskole havde været placeret siden 1981 for at samle så mange aktiviteter som muligt. Bygningen blev afleveret færdigrenoveret den 20. april samme år.

  • Oppe under taget er der indrettet 2 meget smukke malersale til Bifrost - FOF´s Kunstskole for udviklingshæmmede og aftenskolekurser på FOF.
  • På 1. sal er der indrettet undervisningslokaler, en foredragssal og 2 sale til pilates for små og større hold. Det er også her reformer- og rehabtræning foregår.
  • I gadeplan finder du administrationen, undervisningslokaler, Glassalen, Keramikerværksted m.m. I Glassalen samles vores undervisning i yoga, bevægelse og afspænding.
  • Bygningen er handicapvenlig, idet huset er udstyret med elevator.

Pladsen foran skolen blev afleveret juni 2004. Der er parkeringsplads til området syd for bygningen, med stiforbindelse direkte til FOF. 

Kunstskolen Bifrost

Bifrost er en kunstskole for udviklingshæmmede, som har til huse hos FOF Randers-Mariagerfjord. Bifrost er et dagtilbud, hvor der undervises i tegning, maleri, modellering og skulptur samt grafik. Kunstskolen Bifrost har plads til 21 elever, som kan gå på skolen i 1-2 år. Talentfulde elever kan fortsætte ud over en 2 årig periode. På skolen er ansat 5 lærere som alle er aktivt udøvende billedkunstnere sideløbende med undervisningen. Der er undervisning hver dag fra kl. 9-14.30.

Har du svært ved at læse eller regne?

Kontakt FOF, da vi udbyder gratis undervisning i dansk og matematik, samt ordblindeundervisning.

Undervisningen foregår i såvel dag- som aftentimer. Kontakt forstander Michael Kull på tlf. 28 11 63 64.

Den almindelige folkeoplysning

Her er vi altid åbne for nye idéer - et nyt fag eller en ny workshop eller lignende. Send os en mail med din idé på mk@fof-randers.dk.

FOF afholder mange kurser i dag- og aftentimerne i varierende omfang. Der er undervisning i de traditionelle folkeoplysende fag som sprog (engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk og russisk ), højskolefag som litteratur, historie, bevægelsesfag som bl.a. yoga, afspænding, yoga, Tai-chi, ryghold og meget andet, naturfag og kreative fag - bl.a. syning, sang og musik og meget mere.