Skip to content

Fællesskab i naturen 50+

Fællesskab i naturen 50+

Fællesskab i naturen, 50 +.

Vil du gerne udvide din venne- og bekendskabskreds på en sjov måde, og holder du af fysisk udfordrende aktiviteter i naturen? Så er dette kursus måske lige noget for dig! Formålet med holdene: ”Fællesskab i naturen” er, at give deltagerne mulighed for at opbygge nye fællesskaber på kryds og tværs, på en sjov og lettilgængelig måde. Du vil lære nye mennesker at kende og derigennem få udvidet dit perspektiv på verden, på dig selv og dine medmennesker.
 
Målgruppen for kurset er mænd i alderen ”50 +”, som ønsker at lære andre mænd at kende. Din fysik skal være nogenlunde god, da du på dette hold får brug for at kunne gå mindst 5 km på ujævne skovstier, kunne cykle og være ude uanset vejret.

Fælles for mødegangene er, at der startes med en fælles aktivitet (læs programmet herunder). Efter aktiviteten nydes den medbragte kaffe/the sammen med både løs snak og samtaler om fælles emner.

Man kan sige at Fællesskabet og samtalerne er det centrale, aktiviteten det sjove og naturen den smukke ramme, for vores 4 spændende mødegange.

Aktiviteterne vil indeholde vandring, orientering (Geocaching), køre på mountainbike og træklatring. Mountainbike og træklatring bliver under ledelse af en uddannet instruktør. Fælles for alle aktiviteterne er et stort fokus på sikkerhed. Deltagelse sker på eget ansvar.

Vi får selvfølgelig tid til masser af hyggesnak og ved hver mødegang bliver der en samtale om fælles emner. ”Fælles emner” kredser i denne sammenhæng om identitet og fællesskabsdannelse for os der er 50+.

Efter kurset: Der er mulighed for at holdet kan fortsætte med at mødes på egen hånd og ønskes dette sætter vi tid af til at organisere fremtidige møder og samvær i gruppen.

Program

Lørdag d. 18/9: Den første dag mødes vi kl. 9.00 på ”Parkering Boserup Skov Vest”, (det er den ved Skolerne i Boserup). Der går bus (linje 207) fra Roskilde st.
Aktiviteten bliver en udfordrende vandretur med bakker og måske et par overraskelser.

Udstyr: Vandrestøvler og godt tøj + ekstra varm trøje til når vi skal sidde stille. Rygsæk til termokande med kaffe/the mv. til eget brug.
 Vi bruger god tid til præsentationen og til at lære hinandens navne at kende.
 Vi bruger også tid på at arrangere samkørsel for de kommende kursusdage, så dem uden bil kan koble sig sammen med dem som har ekstra plads. 

Lørdag d. 25/9: Vi mødes kl 9.00 hos MTB Hedeland-Tours, Roskildevej 87, Tune.
Aktiviteten er Mountainbike. Udstyr: Mountainbike, cykelhjelm og lille rygsæk til ekstra tøj. Har du ikke selv en Mountainbike og hjelm kan den lejes på stedet (skal dog bestilles ugen før) pris omkring 250 kr, som du selv betaler.

I får en grundlæggende introduktion til MTB cyklingens verden af en uddannet MTB instruktør – vi lægger stor vægt på sikker kørsel og det mentale aspekt af sporten.  Vi bruger også tid på samtaler om fælles emner og forbereder næste mødedag.

Lørdag d.9/10: Mødested endnu ikke fastsat.
Træklatring. Du får mulighed for at klatre m. reb og udstyr under kyndig vejledning af en uddannet Træklatreinstruktør. Fokus er på sikkerhed og du gør ikke mere end du selv synes er sjovt.
Udgifter til instruktør og leje af udstyr er inkluderet i den samlede kursusudgift.

Vi sætter også tid af til at planlægge sidste mødedag - husk kaffe/the og den varme trøje.

Lørdag d. 16/10: Afslutning med aktiviteter som til dels er planlagt af holdet.
Vi skal både reflektere over forløbet og kigge fremad. Måske ønsker I at mødes fremover som et selvkørende fællesskab, i så fald afsætter vi også tid til at organisere dette.

OBS: Max. 8 deltagere på dette hold