Skip to content

Retningslinjer ifm. coronavirus

Opdateret den 16. januar 2022 kl. 16.20

Sundhedsmyndighedernes aktuelle restriktioner følger FOF Sydjylland i fuldt omfang, da vores underviseres og kursisters sikkerhed har højeste prioritet.

Aktuelt gælder følgende forholdsregler for alle kurser, foredrag og aktiviteter i aftenskolen:


Coronapas

Det er et myndighedskrav, at alle i aftenskolen fremviser gyldigt coronapas og ID (sundhedskort, kørekort eller pas). Det gør det mere trygt at være sammen.

Coronapas er vi forpligtet til at tjekke inden aktiviteten begynder. Kontrollen sker ved første naturlige kontaktpunkt og ved hver mødegang. Kravet gælder for alle; deltagere, undervisere og ansatte.

Coronapas får man, hvis man er vaccineret, immun eller testet. Dokumenteret fritagelse for Coronapas, udstedet af Borgerservice, ligestilles med gyldigt Coronapas.

Myndighederne har pålagt aftenskolerne at afvise alle, der ikke kan fremvise gyldigt Coronapas og ID. Der er ikke mulighed for refundering af mistet aktivitet på grund af manglende coronapas.


Mundbind eller visir

Der er krav om at bære mundbind eller visir fra du ankommer til undervisningsstedet og til du er ”på plads” i lokalet. Når du forlader din plads og bevæger dig rundt i lokalet og bygningen, skal du bære visir eller mundbind igen. Kravet gælder altså på alle indendørs fællesarealer.

Undervisere, der har færre end 3 hold samme dag, skal ikke bære mundbind eller visir mens der undervises.

Oplever man ubehag i form af vejrtrækningsproblemer eller kvælningsfornemmelser, er man fritaget for brug af mundbind eller visir.


Generelt – tak for din hjælp

Når du deltager i aktiviteter hos os, beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes generelle råd om forebyggelse af smitte:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit (medbring også gerne selv håndsprit)
  • Kontakt os, hvis du bliver testet positiv for coronavirus efter at have deltaget i undervisning hos os

Vi gør opmærksom på, at vi i visse tilfælde videregiver oplysninger om deltagere, når vi bliver kontaktet af smitteopsporingen.


Vi følger situationen omkring coronavirus tæt og opdaterer retningslinjerne løbende. Vi opfordrer til, at du også selv følger med i myndighedernes aktuelle anbefalinger og de seneste opdateringer her: coronasmitte.dk

Er du i tvivl om noget eller har brug for yderligere information, kan du læse mere om den aktuelle situation og myndighedernes gældende retningslinjer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, Kulturministeriets hjemmeside og coronasmitte.dk

Du kan også ringe til corona-telefonen og få hjælp og vejledning.


Rengøring & hygiejne

I FOF Sydjylland har vi fortsat særligt fokus på rengøring af kontaktpunkter og udluftning. Ved indgangen til vores lokaler bedes du spritte dine hænder af, inden du går ind, og vi opfordrer til, at du også selv medbringer håndsprit, selvom der er adgang til håndsprit i lokalerne.


Bevægelseshold

Det er en god idé at spritte de redskaber af, som I skal bruge i undervisningen, både før og efter brug. Hvis du er mest tryg ved at medbringe egne redskaber til undervisningen, er du meget velkommen til det. Omklædningsrummene må også benyttes, og du bedes hertil om at holde god afstand til de andre kursister.