Skip to content
Bent Fabricius-Bjerre

Bent Fabricius Bjerres tre liv

Danmark har mistet et af sine største kulturikoner, Bent Fabricius-Bjerre. Han fik så meget ud af livet og gav så meget til os; han nåede at leve tre liv. Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, og til sidst var han et ikon. Faktisk kan 100 års dansk kulturhistorie fortælles gennem denne ene mand. Og det er, hvad Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste biografi om Bent Fabricius-Bjerre, gør i dette foredrag. De færreste kender nemlig bredden og dybden af Bent Fabricius-Bjerres overvældende indflydelse på tonerne og billederne omkring os – som komponist af eviggrønne melodier, som igangsætteren bag andre stjerner og som forbillede for yngre generationer. Fra guldalderjazz til ’Klovn’ vil der være overraskende sammenhænge og sjove sidehistorier, samt den centrale pointe: Holder du dig åben og nysgerrig? Holder du livsgnisten tændt?

Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog sin Æres-Bodil i 2013: "Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre."

Om Danni Travn

Danni Travn er journalist og forfatter. Han står bag en række roste bestsellere om danske kulturpersonligheder, herunder Jesper Langberg, Lis Sørensen, Anja Andersen, Preben Kristensen og Bent Fabricius-Bjerre. Derudover har han været redaktør på flere bøger – herunder Rune Skyum-Nielsen og Nicklas Bendtners ’Begge sider’.

I foredragsøjemed har han optrådt landet over. Både solo og i selskab med de personer, han har skrevet om. I juni 2020 var han desuden med til at skabe forestillingen ’Alletiders krisesange’ til Det Kongelige Teater. Med Danni Travn som vært åbnede forestillingen Skuespilhusets Store Scene efter nedlukningen.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 08.10.2021 10:00-12:15 KUC Danni Travn
Danni Travn
Foredragsholder

Danni Travn

Jeg er journalist og forfatter, og står bag en række roste bestsellere om danske kulturpersonligheder, som Jesper Langberg, Lis Sørensen, Anja Andersen, Preben Kristensen og Bent Fabricius-Bjerre. Jeg har også været redaktør på flere bøger, herunder Rune Skyum-Nielsen og Nicklas Bendtners ”Begge sider”.

I foredragsøjemed har jeg optrådt landet over. Både solo og i selskab med de personer, jeg har skrevet om, og i juni 2020 var jeg desuden med til at skabe forestillingen ”Alletiders krisesange” til Det Kongelige Teater, og efter nedlukningen var jeg vært for forestillingen ”Skuespilhusets Store Scene” som jeg var med til at åbne.