Skip to content
Kursus vævning FOF

Basiskursus i spinderok

Spind dit eget garn
At spinde et er gammelt håndværk, men også en meditativ proces. Du kan være kreativ og lave nogle helt unikke garner, hvor du blander farver, teksturer og tykkelser. 
Kurset er for dig, der gerne vil lære at spinde dit eget garn på spinderok. Om du har spundet før og gerne vil have genopfrisket teknikken eller om det er helt nyt er underordnet.  
Vi kommer til at afprøve og øve forskellige spindeteknikker, så du efter kurset er fortrolig med din rok og har fået teknikken ’ind i kroppen’ og kan fortsætte på egen hånd. 
Kurset er over 2 gange. Første gang handler om at spinde tråd i forskellige tykkelse og anden gang har vi fokus på at tvinde til flertrådet garn. 
Du skal medbringe din egen funktionsdygtige rok på kurset.
Da der findes virkelig mange forskellige modeller af rokke kan du ikke regne med at underviserne kan hjælpe med opsætning af din rok. Du kan medbringe dine egne spindefibre eller købe forskellige materialer af underviseren. 
Indhold:
- Intro til spindefibre og forskellige uldtyper 
- Øvelser i at ’trække’ fibrene så du får en jævn tråd
- Praktisk øvelse med egen rok – guidning fra underviseren 
- Forskellige teknikker til at tvinde flertrådet garn
- Gennemgang af efterbehandling af dit færdige garn. Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 22.01.2022 09:30-12:30 Bavneskolen Astrid Sandmark
2 Lørdag 29.01.2022 09:30-12:30 Bavneskolen Astrid Sandmark

Astrid Sandmark

Astrid elsker garn og har strikket lige siden hun lærte det som teenager. Som studerende arbejdede hun som ’Levende museum’ i Den Gamle By i Århus, hvor hun viste publikum, hvordan man i 1800tallet spandt garn på både håndten og spinderok. Da hun 10 år senere flyttede i hus blev der plads til egen spinderok og siden har hun eksperimenteret med alle mulige former for spindefibre. Hun sælger sine unikke garner via internettet og på strikkefestivaller.