Skip to content

Fra Vejles bakker til Umbriens bjerge

Kom til et foredrag om at tage chancen, flytte til et andet land, om Umbrien Italiens grønne hjerte, dets befolkning og en livsstil ud over det sædvanlige.

 I 2017 besluttede Familien Brøndum, bestående af 2 voksne og 3 børn, at tage et år ud af kalenderen  og bosætte sig i en lille middelalderby i Umbrien, Italien for at være sammen på en anden måde. For at slippe for hverdagens stress og jag og have bedre tid med og til hinanden. I dag mere end fire år senere bor fire ud af fem familiemedlemmer stadig i den lille bjergby i en af de smukkeste regioner i Italien.

  • Hvordan er det, når gule sennepsmarker, rugbrød og glæden over tæve Sverige i fodbold bliver skiftet ud med fast bopæl under Italiens sol?
  • Hvordan leves livet egentlig i de snoede gader med stenhuse, vi kender fra ferier sydpå?
  • Drikker man altid espresso på piazzaen?
  • Er der hjemmelavet pasta på tallerkenen?
  • Hvordan bor og lever italienerne egentligt?
  • Hvordan tager de imod en familie fra det kolde nord?
  • Hvordan integrerer man sig i et nyt land med en anderledes kultur – på et sprog man i begyndelsen slet ikke taler?

Det og meget mere kan du blive klogere på, når Michael Brøndum holder foredrag og giver et indblik i sit og familiens liv og oplevelser. Undervejs vil Michael Brøndum også fortælle om familiens nye hjemby Montone, der er på listen de 100 smukkeste byer i Italien, og han vil dele sin viden om regionen Umbrien og livet i Italien.

Lidt om Michael Brøndum/ Familien Brøndum: Michael Brøndum er uddannet folkeskolelærer og arbejder i dag som foredragsholder, rejseguide og turleder i Umbrien, Italien. Sammen med sin hustru Lene har han udgivet den anmelderroste bog ”Mit Umbrien”, der fortæller om familiens oplevelser med at tage springet, følge drømmen og flytte til udlandet – midt i livet med børn, der dengang var hhv. 9, 15 og 19 år gamle. Det vil efter foredraget være muligt at købe bogen til 249 kr. (Normalpris 299,-)

”En herlig bog, hvor glæden over naturen, italienerne, maden og vinen går op i en højere, livsbekræftende enhed. Ikke en rejseguide eller en turistfører i traditionel forstand. Men noget mere: En bog om livet - og om at nyde det”….. Arne Mariager i Avisen Danmark, Jysk Fynske Medier