Skip to content

Undskyld vi roder - den nye sæson er under udvikling, derfor kan der forekomme tomme sider. Vi lægger løbende de nye hold på hjemmesiden og forventer at være færdige med hele det nye program senest den 17.12.21. Vi glæder os til en ny og spændende sæson. God jul og godt nytår.

Shelter Shelters sheltertur overnatning udendørs naturliv natur friluftsliv bål

Sheltertur for begyndere - Vi gentager succesen

Sheltertur for begyndere - Vi gentager succesen

"Tag på tur i naturen" kursus med overnatning i shelter eller bivuak på Koutrupgård Shelterplads. Der er 1,5 km til Gudenåens og Skjernåens Kilder og 2 km til Tinnet Krat og Rørbæk Sø.

Her vil det udover at lave bål og mad også indgå undervisning i, hvad man tager med på tur og hvordan man holder sig varm, tør og mæt.

På 1. mødegang, der foregår hos FOF Horsens, snakker vi om, hvordan vi forbereder os til en overnatningstur. Vi går også igennem, hvad vi skal have med af udstyr på selve turen. Hvis det ikke er muligt at mødes fysisk vil undervisningen blive afholdt online via undervisningsplatformen Zoom. Info om dette fremsendes efter tilmelding.

2. og 3. mødegang er selve turen. Vi tager ud til en shelter(eller primitiv overnatningsplads) og lærer, hvordan vi laver en lejr og hvordan vi laver bål til både mad og varme/hygge. Vi lærer, hvordan vi holder os varm, mæt og tør på turen. Maden laver vi af råvarer, vi har med hjemmefra og supplerer med det vi kan finde af spiseligt i naturen. Vi kommer til at lave mad på bål og på stormkøkken (Trangia eller lignende).

Indeholdt i prisen:

  • Forplejning mad/kaffe/te
  • Grej
  • Brænde
  • Medbring: Drikkevarer
  • Udstyr (sovepose, underlag, varmt tøj/sko...iflg. liste, som laves sammen på første mødegang)

Det vil være muligt at leje noget udstyr hos underviseren. Dette aftales og afregnes direkte med underviseren.  

Du kan læse mere om shelterpladsen her: Koutrupgård Shelterplads

OBS. Deltagere skal være fyldt 12 år og op. Prisen er gælder for én person. 

Turen arrangeres i samarbejde med Hedensted Kommune til fordelagtig pris. (normalpris: 795,- kr. )