Skip to content

Undskyld vi roder - den nye sæson er under udvikling, derfor kan der forekomme tomme sider. Vi lægger løbende de nye hold på hjemmesiden og forventer at være færdige med hele det nye program senest den 17.12.21. Vi glæder os til en ny og spændende sæson. God jul og godt nytår.

sten stentur friluftsliv stenjagt udendørs strand

Stentur til Sondrup Strand for voksne

Stentur til Sondrup Strand for voksne

Sten er naturens historiefortællere. Når vi studerer dem nærmere, åbner der sig stykker af Danmarkshistorien. Ved at se på stenens farver, form og struktur ved vi, hvor og hvornår den blev dannet, hvad naturen bestod af på den tid, og hvordan stenen blev transporteret hertil. 

Deltagerne bliver introduceret til forskellige stentyper, deres oprindelse, og hvad de er dannet af. Vi går herefter sammen på opdagelse langs stranden og studerer former på forskellige sten. Formerne åbner fortællingerne om, hvordan den kom her til, om tidsperioden og datidens landskab. Deltagerne går selv på opdagelse, og jeres guide hjælper med at identificere stenfundene og historierne bag dem. 

På denne tur finder vi sten fra de norske fjelde, som er kommet hertil med havstrømmene, vi finder klippestykker fra Sverige, som blev bragt med smeltevandet i slutningen af sidste istid, og vi finder unikke danske sten, som ikke findes andre steder i verdenen.Deltagerantal max. 25 personer.Mødested:

Vi mødes ved p-pladsen ved Sondrup Strand kl. 10.00. Medbring te og kaffe og eventuelt gummistøvler.

OBS. Fra p-pladsen er der trapper ned til stranden, derfor ikke velegnet for svært gangbesværede.