Skip to content

Opgrader gamle møbler, så de matcher dit hjem

Opgrader gamle møbler, så de matcher dit hjem

Kurset består af en teoretisk del, som introducerer til ompolstring, ombetrækning og overfladebehandling af træ eller metal, så du får et grundlag for at vælge, hvordan du vil opgradere dine møbler. Den praktiske del med istandsættelse har form af workshopper, hvor du får inspiration fra andre kursister og modtager vejledning af underviserne. Du lærer at ompolstre, ombetrække og farvesætte dine møbler, så de matcher den indretning, du arbejder på at have i dit hjem. På kurset tages der udgangspunkt i kursisternes medbragte møbler og billeder af de rum, møblerne skal indgå i. Der er ikke opbevaringsplads på skolen, derfor anbefales det, at du vælger et mindre møbel, som du kan håndtere. Det betyder også, at du kun kan arbejde med overfladebehandlinger, som tørrer hurtigt. 

Den teoretisk del vil behandle: Afklædning, opmærkning af betræk og opbygning af egen arbejdsmappe, klargøring af stel, grundteknikker i ombetrækning og polstring af stole. Kurset afsluttes med fælles evaluering af kursisternes møbler og evt. råd til færdiggørelse.

Underviserne, Lars Bjørnlund og Bente Dahl Thomsen vil første mødegang begge være tilstede hele aftenen, de efterfølgende mødegange, er det Bente, der forestår undervisningen fra kl. 18.00 - 19.30, pause på 15. min, derefter er det Lars, som forestår undervisningen fra kl. 19.45 - 21.15.

Send gerne et par billeder af det møbel, du vil begynde med og få råd om de materialer, du skal have med til første mødegang til Bente Dahl, mail: vester.uth@gmail.com

Medbring desuden saks, målebånd, polsternåle, spids lille bidetang og hæftemaskine.
Der vil et startbeløb på kr. 100,- til diverse småting, som underviserne medbringer. Beløbet afregnes direkte med underviserne.