Skip to content

HUSK mundbind og der skal fremvises gyldigt Coronapas til din underviser. God fornøjelse.

Corona information
økonomi penge regnskab lommeregner

Aktieinvesteringskursus for begyndere

Aktieinvesteringskursus for begyndere

Lær at investere i aktier på egen hånd udenom bankerne.

Dette kursus er til dig, der lige er kommet i gang eller vil i gang med selv at købe aktier, med henblik på en langsigtet investering eksempelvis pension eller opsparing. På dette online kursus vil vi over komme indover:

  • Fordelene ved at investere selv, risikoen og den indsats ,man skal regne med at lægge for dagen. Introduktion til begreber som risikoprofil, langsigtet investeringsstrategi og -principper, aktiv og passiv investering. Oversigt over de forskellige handelsplatforme, priser, fordele og ulemper herunder beskatning. Oversigt over de steder, man kan få information om markederne og aktier.
  • Hvad er en aktie, og hvad kan man forvente af afkast ud fra et historisk perspektiv? Basale investeringsprincipper, entry- og exitstrategi og porteføljepleje. Hvilken strategi passer bedst til dig?
  • Introduktion til investeringsforeninger (herunder ETF’er) og obligationer. Metoder til at udvælge aktier særligt DCF-metoden. Eksempler på, hvordan DCF-metoden anvendes i praksis i det virkelige liv og hvordan man skal agere ud fra resultaterne. Vi kommer også ind på andre metoder såsom markedsmetoden (P/E, P/B osv.).

Vores underviser, Margrethe laver 3 webinarer , som kan ses af dig, når det passer ind i din hverdag. Links og kode til Vimeo, hvor videoerne ligger, sendes til dig pr. mail.

De to første videoer - Teori og investeringsprincipper, Investering i praksis og passiv investering – sendes til dig den 17.marts 2021

Tredie video - Aktiv Investering og aktieanalyser – sendes til dig den 31.marts 2021.

Afslutning på kurset - Fortsættelse af aktieanalyser og besvarelse af spørgsmål - foregår ONLINE via Zoom onsdag den 14. april kl. 19.00 – 20.30.

Mødelink og vejledning til Zoom fremsendes pr. mail, mandag den 15. marts 2021. Litteratur: The Intelligent Investor af Benjamin Graham og Investment Valutations af Aswath Damodaran. Det er ikke obligatorisk for undervisningen, at man har læst disse bøger.

Underviser: Margrethe Clausen har en cand. merc. I finansiering fra Århus Universitet. Hun er tidligere aktieanalytiker og har desuden undervisningserfaring som instruktor i statistisk og kvantitativ metode.

Medbring: Computer