Skip to content

Undskyld vi roder - den nye sæson er under udvikling, derfor kan der forekomme tomme sider. Vi lægger løbende de nye hold på hjemmesiden og forventer at være færdige med hele det nye program senest den 17.12.21. Vi glæder os til en ny og spændende sæson. God jul og godt nytår.

Det ukendte Usbekistan

Usbekistan er med de smukke byer Khiva, Bukhara og Samarkand placeret i hjertet af det ældgamle og vidtforgrenede handelsnetværk, vi i dag kender som Silkevejen. Selv om Usbekistan ofte identificeres med netop Silkevejen, så er den tidligere Sovjetrepublik meget mere.

På denne særligt tilrettelagte aktive rejse i Usbekistan oplever vi de store silkevejsbyer Khiva, Bukhara, Shakhrisabz og Samarkand på nærmeste hold, samtidig med at vi vandrer i noget af Usbekistans smukke natur i Zerafshanbjergene tæt på Samarkand. Vi oplever her den landlige side af Usbekistan, når vi bor lokalt hos en gæstfri familie i landsbyen Tersak. Et stort højdepunkt er vores ophold i den autonome republik Karakalpakstan, hvor vi besøger det verdensberømte Savitsky Museum i Nukus og ikke mindst vores besøg i Muynak ved det som en gang var Aralsøen, men som i dag er ørken og en iøjnefaldende vidnesbyrd om hvordan mennesker kan påvirke naturen i negativ retning. Den ultimative oplevelse i Karakalpakstan er, når vi kører i firehjulstrækker gennem den golde ørken til det sidste vand i Aralsøen.

Usbekistan som territorium har en lang historie og en rig kultur og er med indflydelse fra Kina, Mongoliet, Det Indiske Subkontinent, Arabien, Europa og Sovjetunionen en kulturel smeltedigel nærmest uden sidestykke, mens Usbekistan som selvstændig nation kun har godt 25 års erfaring. Usbekistan er også spændende gastronomi, farverige krydderimarkeder og ikke mindst meget imødekommende og gæstfrie mennesker. Alt sammen medvirker til en rigtig god rejseoplevelse.

Vi flyver fra Kastrup, formentlig med Turkish Airlines via Istanbul til Tasjkent.

Rejsens pris pr. person:
DKK 17.495
Enkeltværelsestillæg: DKK 995

Enkeltværelse er ikke muligt i Muynak og i Tersak, hvor det er nødvendigt at vi sover flere på værelserne. Skriv dig evt. op til deleværelse (To enkeltsenge) med anden deltager ved tilmelding. Er der imidlertid ingen som ønsker at dele værelse, skal du betale enkeltværelsetillæg hvis du rejser alene. Hvis Udenrigsministeriet 14 dage før afrejse fraråder alle ikke-nødvendige rejser har du ret til at hæve aftalen og få dine penge 100% refunderet. Du risikerer derfor intet ved at booke. Vi gennemfører, med stor sandsynlighed, rejsen for dem som ønsker det, uanset den til den tid gældende rejsevejledning.

Prisen inkluderer:

 • Flybillet København - Istanbul - Tasjkent og Samarkand - Istanbul - København*1
 • Indenrigsflyvning fra Tasjkent til Nukus
 • Landtransport og transfers jf. program
 • Overnatninger jf. program (Kan ændres til tilsvarende standard)
 • Måltider jf. program ex. drikkevarer (M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad, Kan være box/picnic)
 • Entréer og guide til seværdigheder og aktiviteter jf. program
 • Dansk rejseleder Jan Tvernø
 • Lokale guider
 • Silkevejsrejsers tryghedsservice (Rejseinformationer for hurtig koordinering i tilfælde af krise)

Prisen inkluderer ikke:

 • Anbefalet afbestillingsforsikring og obligatorisk rejseforsikring
 • Evt. vaccinationer og evt. PCR-tests - Kontakt egen læge eller Statens Serum Institut
 • Drikkepenge, fotoafgifter og frivillige bidrag
 • Ikke nævnte måltider
 • Alt andet som ikke er nævnt i program eller nævnt som inkluderet i prisen

Download detaljeret program her: Det ukendte Usbekistan

Tilmelding og programspørgsmål:
Silkevejsrejser v/Jan Tvernø - jt@tt-group.dk - 42 48 46 16

Information

 • Dato 07.05.2022-21.05.2022
 • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 07.05.2022 08:00-08:45 Jan Tvernø
2 Lørdag 21.05.2022 08:00-08:45 Jan Tvernø

Jan Tvernø

Jeg lægger stor vægt på personligt at have researchet de valgte destinationer og er derfor meget på farten for at sikre kvaliteten af din rejse. Jeg har et omfattende professionelt netværk i ca. 70 lande.

Jeg har de seneste år bla. rejst i spændende lande som Guyana, Sudan, Oman, Tadsjikistan, Kirgisistan, Iran, Usbekistan, Moldova, Aserbajdsjan, Georgien, Papua Ny-Guinea, Mongoliet, Surinam, Uganda, Colombia, Armenien, Nagorno-Karabakh, Bulgarien, Makedonien, Argentina, Transnistrien, Sydsudan og Somaliland.

Silkevejsrejser er som loven foreskriver naturligvis registreret i Rejsegarantifonden med registreringsnummer 1940.