Skip to content
Foredragsrække "Kultureftermiddage i Skælskør" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Kultureftermiddage

Kultureftermiddage

Kom og vær med til foredrag på Skælskør Bibliotek hver sæson, hver anden torsdag kl. 14.00.
Foredragsrækken består af 4 foredrag og prisen er 480 kr.

Eva Smith
Trods sine snart 80 år er Eva Smith, Danmarks første kvindelige juraprofessor, fortsat et fyrtårn i kampen for menneskerettighedernes bestemmelse om, at vi alle er født frie og lige og skal sikres de samme rettigheder og muligheder. Hør Evas historie fra opvæksten i et politisk aktivt hjem som datter af Hans Hækkerup, over doktordisputatsen, til moderne familiestiftelse med otte børn og 20 børnebørn. 
Steen Valgreen-Voigt, journalist
Anne Knudsen, psykolog
Tors. 14.10.21 kl. 14.00

Augustoprøret 1943 – Danmarks skæbnesommer
Få fortællingen om de dramatiske og blodige uger, der ledte op til bruddet med samarbejdspolitikken 29. august 1943 – fortalt gennem en række nøglepersoner, der var helt tæt på begivenhederne. Det er en fortælling om et folkeligt oprør, der bredte sig udefra fra provinsen og nedefra fra arbejderne, og som endte med at vælte de politiske skakbrikker i København og Berlin.
Simon Ankjærgaard, historiker, forfatter og journalist
Tors. 28.10.21 kl. 14.00

Kilimanjaro – toppen af Afrika
Den erfarne bjergbestiger, som siden 2011 har guidet mange hold danskere til toppen af bjerget, fortæller engageret og vidende om Kilimanjaro, verdens højeste fritstående bjerg – fra de forskellige klimazoner og ruter på bjerget til livet og dagligdagen på en bestigning af Afrikas top. Hør om forberedelse til turen, forholdene i lejrene, hvordan man undgår højdesyge, og om mulighederne for safariture i nærheden.
Jacob Klaris-Jensen, eventyrer og bjergbestiger
Tors. 11.11.21 kl. 14.00

Spin og intriger på Christiansborg
Hør det humoristiske og dybdeborende foredrag om magtkampene på Christiansborg. Intriger, der beskrives så levende, at du virkelig fornemmer suset fra vandrehallerne. Tidligere var kvinderne usynlige på Borgen, men det har ændret sig! Nu har kvinderne OGSÅ fået rundsave på albuerne. Vi kommer også forbi førstedamerne, og der vil blive afstikkere til de vigtigste magtkampe i statsministeriet – fra Hedtoft til nu. 
Hanne Faldborg, forfatter og foredragsholder
Tors. 25.11.21 kl. 14.00