Skip to content
Foredragsrække "Tirsdagstræf i Slagelse" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Tirsdagstræf 2

Tirsdagstræf 2

Hver tirsdag i foråret og i efteråret arrangerer FOF 2 foredragsrækker på Midgård med en bred vifte af foredragsholdere og emner. Kom og få en hyggelig eftermiddag med gode oplagte foredragsholdere. I pausen kan der købes kaffe m. kage.

Hver foredragsrække består af 3 foredrag for 360 kr.

Pigerne på Sprogø
Overlæge Christian Keller oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage og seksuelt løsagtige kvinder. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Få fortællingen om kvindehjemmet på Sprogø – om baggrunden for anstalten, hverdagen for beboerne og lukningen i 1961. Vi hører også om nogle af skæbnerne og deres anbringelse. 
Carsten Egø Nielsen, historiker
Tirs. 26.10.21 kl. 13.00

Normandiet
Mærk historiens vingesus på en naturskøn, kulturel og historisk spektakulær rejse i Normandiet, når foredragsholderen tager os med på tur langs invasionskysten – Sword, Juno, Gold, Omaha og Utah Beaches. Vi hører om D-dagen – optakten, dramaet og efterspillet – og besøger mindesmærker, krigskirkegårde, museer og ikke mindst den kulturelle perle over alle perler i Frankrig: Mont Saint-Michel-klosteret.
Anders Wejrup, foredragsholder
Tirs. 02.11.21 kl. 13.00

Dronningen – 50 år på tronen
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun har dermed sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede og er den næstlængst regerende danske monark. Hør foredraget om monarkiets rolle og udvikling i Dronning Margrethes regeringstid, om hvorfor vores monarki er et af de mest populære i Europa, og få bud på, hvad fremtiden bringer for det danske monarki.
Lars Hovbakke Sørensen, forfatter og historiker
Tirs. 09.11.21 kl. 13.00