Skip to content
Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på juletur til Koldinghus i 2021

Juletur til Koldinghus

På Koldings gamle kongeslot kan man opleve den gode stemning og besøge Koldinghus Julemarked, der udstiller og sælger et mangfoldigt udvalg af kunsthåndværk, lokale fødevarer, julepynt, tøj, smykker og meget andet. Nøgleordene er kvalitet, bæredygtighed og unikke gaver, du ikke kan få andre steder. 
Salene er fyldt med boder, julemusik, pynt og drillejulenisser, og traditionen tro er der juleworkshop og masser af julestemning i Slotsgården. I Riddersalen kan man desuden se et fem meter langt julebord, hvor man kan opleve konger og dronningers jul fra vikingetiden og op til 1800-tallet.

Koldinghus er nu en del af Kongernes Samling, og i den smukke hvide bibliotekssal vises en særudstilling om Dronningens broderier. Dronningen tegner selv mønstrene og komponerer farvesætningen til broderierne, der bl.a. er givet i gave til familie, venner og ansatte ved hoffet, eller pryder Dronningens hjem på alt fra puder til kaminskærme, duge og stolesæder. De private gaver er skræddersyet til modtageren og udført med samme omtanke som vi kender fra de offentlige værker til kirkerne. I farvevalget folder kreativiteten sig fuldt ud – oftest, som Dronningen selv siger, i ”rabalderfarver”.

På julemarkedet er der mange muligheder for at finde lidt at spise, og i Madkælderen på Slottet er der også åbent. Desværre kan man ikke reservere bord pga. julemarkedet. Der er mulighed for at gå en tur ned i byen, hvor der er fin juleudsmykning og åbent i alle butikker.

Turleder: Karin Hansen, aut. guide

Afgang med bus:
06.35 Næstved, Rådmandshaven
07.15 Sorø, Sorø Hallen
07.35 Slagelse, Busterminalen
08.00 Korsør, Caspar Brands Plads
Hjemkomst ca. 18.30 (Næstved)

Foto: © Marie-Louise Bredvig, via Kongernes Samling

Information

  • Dato 04.12.2021-04.12.2021
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 04.12.2021 06:35-18:30 Karin Hansen
Turleder

Karin Hansen

Karin har været aut. guide siden 1995 (uddannet på RUC) og altså i 2020 fejret 25 år i turistbranchen. Uddannet med tysk og fransk som hovedsprog. Guider mange udenlandske grupper rundt i Danmark.

Derudover arbejder Karin som rejseleder for Risskov Rejser på ture til Schweiz, da hun som ung boede og arbejdede 7 år i Schweiz. Et land, som Karin stadig har god kontakt til - elsker at vandre i de schweiziske bjerge.

Har været tilknyttet FOF som turleder de sidste ca. 20 år. Desuden er hun guide på ture til Sprogø for både Destination Sjælland og VisitNyborg.

Karins store interesse er kunst og kultur, og hun er frivillig i Kongegaarden i Korsør.

Bor i Korsør, har 2 voksne sønner og 2 børnebørn.