Skip to content

Ekstra downloads af ”Liv i dit åndedræt”

Ekstra downloads af ”Liv i dit åndedræt”

I disse tider har vi ikke kunnet afholde fysiske kurser for FOF’s bevægelsesundervise. Mens vi glæder os til forhåbentligt at kunne tage imod jer igen på fysiske kurser til efteråret, har vi i mellemtiden købt 100 ekstra downloads af træningsprogrammet (video): ”Liv i dit åndedræt” til FOF’s bevægelsesundervisere gennem www.denintelligentekrop.dk (Lotte Paarup). 

Træningsprogrammet indeholder øvelser, som enten kan fungere som generel inspiration for dig eller som inspiration til konkrete øvelser, du kan inkorporere på dit/dine bevægelseshold. 

Når du har downloadet trænigsprogrammet, kan du se det, når det passer dig - og lige så mange gange du ønsker.

Spørgetimer med Lotte Paarup

Vi har suppleret downloads af træningsvideoen med to ekstra online spørgetimer med Lotte Paarup. Når du tilmelder dig download af træningsprogrammet, får du også mulighed for at tilmelde dig en online-spørgetime med Lotte Paarup i samme tilmeldinsformular enten: 

Tirsdag d. 30. juni kl. 11:00 – 12:30 eller torsdag d. 2 juli kl. 11:00 – 12:30.

Du har kun mulighed for at deltage i én af ovenstående spørgetimer, hvis du er én af de 100 tilmeldte, der får download til træningsprogrammet, da vi ikke kan administrere at have mere end ca. 50 deltagere til hver online-spørgetime. 

Træningsvideoens indhold

Du kan se en forsmag på træningsprogrammet her

Lotte Paarup skriver om træningsprogrammet:

Træningsprogrammet ”Liv i dit åndedræt” er et program (video), hvor du skal massere dig selv ved at ligge og rulle på små bolde. Du bliver guidet igennem et program, hvor du masserer dig på specifikke områder.

Formålet er at skabe mere plads og større frihed til dit åndedræt. Din krop vil bogstaveligt talt blive mere rummelig, så du automatisk trækker vejret bedre.

Det er værd at bemærke, at alle kroppe kan have gavn af programmet, som kan afhjælpe en lang række problematikker. Denne måde at arbejde på har også en stor mental effekt.

Du arbejder med dit bindevæv (fasciavæv), din led-bevægelighed og dit åndedræt relateret til hele din brystkasse, bækken, ryg og nakke.

Lotte Paarup har arbejdet på denne måde i mange år, siden hun for 10 år siden mødte det at rulle på bolde via Franklin Method, som Lotte sender en stor credit til. Det er dog første gang, at du kan opleve det online og træne med på et helt program.

Programmet instrueres pædagogisk med mange små evalueringer undervejs, hvor du kan registrere, hvordan øvelserne virker på dig.

Du kan lave det 65 minutter fulde program, eller du kan vælge de øvelser ud, hvor du fornemmer, at det flytter mest for dig og din krop. Med de små evalueringer undervejs, bliver du hjulpet på vej til at finde ud af, hvor det er vigtigst for dig at arbejde. Det har dog stor betydning at du engang imellem også laver hele programmet, og selvfølgelig gerne hver gang om muligt. Din krop hænger sammen, og alle øvelserne påvirker hinanden.

Du må gerne lave programmet og massere dig selv hver dag. Dette er oftest urealistisk for de fleste, hvorfor rettesnoren er, at du skal lave øvelserne så ofte du kan… jo oftere jo bedre. 

Det skal du bruge

Du skal bruge et par grønne mini-bolde til at gennemføre programmet (2 stk. – du kan se dem her). Fordelen ved disse bolde er, at de kan bruges på alle kropsområder, og du kan justere mængden af luftindhold og dermed hårdhed. Til det skal du bruge en lille mini-pumpe (kan f.eks. købes her).

Du kan prøve dig frem med andre slags bolde. Det er dog vigtigt, at de ikke er for hårde. Alle de forskellige bolde, som findes i dag, har hver sin størrelse, udformning, overflade, konsistens og hårdhed. De har alle hver deres formål. De grønne mini-bolde kalder vi en form for universalbolde.

Du kan med fordel lave øvelserne på en god måtte, eller du kan ligge på gulvet. Det er en god ide at have noget tøj på, der ikke sidder alt for løst, da dette kan drille imellem bolde og krop.

Om kroppen og disse grundøvelser

Rigtig mange kroppe har ifølge Lotte Paarup stor gavn af at lave grundøvelserne, der gennemgås på ”Liv i dit åndedræt”. Det vil sige, at du med stor fordel kan drage nytte af øvelserne, også selvom du ikke som sådan fokuserer på at arbejde med dit åndedræt.

Der kan naturligvis være kroppe med tilstande og sygdomme, som ikke har gavn af øvelserne, eller hvor det er bedre at udelade nogle af øvelserne. Her skal du spørge din terapeut til råds, og i hvert fald sørge for at mærke efter at du ikke overskrider den smertegrænse, hvor du møder den dårlige smerte.

Har du knogleskørhed, hvor du i forvejen skal passe på, anbefaler vi dig ikke at lave hele programmet. Søg i stedet personlig vejledning i, hvilke øvelser der er gode for dig. Dette gælder i øvrigt alle, der kunne være i tvivl.

Vi opfordrer dig til at have ovenstående in mente, hvis du på et senere tidspunkt bruger øvelserne på dine FOF-hold.

Om underviseren

Lotte Paarup er fysioterapeut og stifter og idegrundlægger af Den Intelligente Krop. Hun har siden 1993 arbejdet med træning, sundhed og velvære for hele familien. Lotte har igennem mange år levet af at undervise i motion og bevægelse i både ind- og udland. Hun afholder foredrag og kurser, og hun udarbejder øvelses- og bevægelsesmateriale til virksomheder og organisationer. Lotte har lavet en lang række træningsprogrammer til TV igennem tiden, og hun har udgivet en lang række trænings-dvd'er og bøger om motion. I dag er Lotte Paarups kerneområde åndedrættet. Hun har udgivet 3 bøger om åndedrættet og 2 åndedrætsprogrammer på dvd. Du kan læse meget mere på www.åndedrættet.nu 

Pris

FOF’s hovedbestyrelse har besluttet, at alle FOF’s kurser til undervisere finansieres af FOF i 2020. Derfor er dette ”kursus” (download + spørgetimer) gratis for dig som FOF-underviser at deltage i.

Tilmelding

Du tilmelder dig at kunne downloade træningsprogrammet via dette link

Du kan via ovenstående link samtidig tilmelde dig en spørgetime med Lotte Paarup. Tilmeldinger foregår efter "først-til-mølle".

Efter tilmelding sender vi info pr. mail om, hvordan træningsprogrammet downloades (du får tilsendt en unik kode). Denne info udsendes senest 24 timer efter tilmelding på hverdage. Ved tilmelding i weekenden, sender vi link hurtigst muligt den følgende hverdag.

NB: Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 200 kr., som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding til én af de to spørgetimer udebliver uden at meddele os det. Lotte Paarups kurser er altid meget populære, og hvis du ikke har mulighed for at deltage i én af de to spørgetimer, efter du har tilmeldt dig, bedes du skrive til Helle Dannemand på: info@fof.dk, så en anden kan få glæde af at deltage i spørgetimen.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på nb@fof.dk eller på tlf. 40 11 42 42.