Skip to content

Stærkt, smidigt og symmetrisk bindevæv (fascia)

Stærkt, smidigt og symmetrisk bindevæv (fascia)

Bemærk at dette er et udskudt kursus, der skulle have været afholdt den 6. november 2020 i Herning. 

Så er det blevet tid til at gentage succesen fra december 2019, hvor vi afholdt dette kursus. Vi afholder nu dette tværfaglige kursus for FOF’s bevægelsesundervisere igen. Du er velkommen uanset hvilket bevægelsesfag, du underviser i hos FOF, og uanset om du har undervist i mange år eller er ny underviser. 

Tid og sted  
Fredag den 26. november 2021 kl. 09:15 – 16:00 hos FOF Herning på adressen: Torvet 12, 7400 Herning.  

Hvad er fascia?
 
Fascia, eller på dansk bindevævet, er elastikkerne i vores krop, der får det hele til at hænge sammen. Vores knogler, muskler, organer m.m. er pakket ind i det, og vores hud er bindevæv. Bindevævet hænger sammen i kæder på kryds og tværs og i mange lag igennem hele kroppen. Disse kæder er forskelligt sat sammen fra person til person, alt efter hvordan vi har brugt vores krop gennem livet. Er der knuder på de lange kæder, mister de deres fjedrende og elastiske kraft igennem hele kæden. Men heldigvis kan vi også påvirke disse kæder positivt ved at løsne op for knuderne og dermed skabe en bedre smidighed, styrke og symmetri i kroppen igen.  
Bindevævet er ligeledes det store netværk, der registrerer og sanser tryk, bevægelse, ledstilling, varme/kulde m.m., og som sender besked op til hjernen og tilbage igen. Det er derfor centralt for al bevægelse. 

Indhold på kurset 
På kurset gennemgår og arbejder vi med: 
 
• Teorien bag: "hvad er bindevæv, og hvordan fungerer det?" 
• Gennemgang i de enkelte bindevævskæder 
• Teknikken i at løsne vi op for de forskellige knudepunkter i bindevævet 
• Hvordan skaber vi balance imellem bindevævskæderne 
• Øvelser der udfordrer og varierer træningen af bindevævet 
• Hvilket udstyr vi skal bruge for at opnå det ønskede resultat (bolde, ruller, elastikker m.m.) 

På kurset vil der være både liggende, siddende og stående øvelser. 

Program 
Kl. 09:15 – 09:50: godmorgen og morgenmad 
Kl. 09:50 – 10:00: Velkomst v/ FOF 
Kl. 10:00 – 12:00: Undervisning v/ Lisbeth Bundgaard 
Kl. 12:00 – 12:45: Frokost 
Kl. 12:45 – 14:30: Undervisning v/ Lisbeth Bundgaard (fortsat) 
Kl. 14:30 – 14:50: Kage/frugt-pause 
Kl. 14:50 – 16:00: Undervisning v/ Lisbeth Bundgaard (fortsat)  
Kl. 16:00: Tak for i dag 

Underviser 
Lisbeth Bundgaard er autoriseret fysioterapeut, Master Instructor i Pilates og har utallige kurser i bevægelse og bindevæv bag sig. Hun underviser på Pilatesuddanelsen og holder kurser m.v. for Den Intelligente Krop og har derudover sit eget firma: ”Naturlig Bevægelse”, hvor hun holder workshops og har individuelle klienter. Hun bruger bindevævstræning både til hendes klienter i den individuelle behandling og på hold, samt som størstedelen af indholdet på hendes mange forskellige workshops. 

Deltagerbevis 
Du vil efter kurset modtage et deltagerbevis pr. mail. 

COVID-19 
Vi overholder myndighedernes aktuelle restriktioner. Der vil være sikret den rette plads mellem deltagere og der vil blive sprittet af inden, under og efter kurset.

Tilmelding 
Du tilmelder dig kurset via dette link. De deltagere, der var tilmeldt det aflyste kursus sidste år, har førsteret til en plads. Der er i alt plads til 16 deltagere og tilmelding foregår efter “først til mølle”-princippet.  
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Emma-Sophie Lundø på FOF’s sekretariat på tlf.: 23 72 13 85 eller e-mail: esl@fof.dk  

Afbud 
Bliver du efter tilmelding forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele dette på: info@fof.dk.  
Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 200 kr., som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding udebliver uden at meddele os det. 
 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Emma-Sophie Lundø på esl@fof.dk eller tlf.: 23 72 13 85 
 
Vi glæder os til at se dig.