Skip to content

Sangteknik

Sangteknik

Vi inviterer alle FOF’s musikundervisere til dette online kursus i "Sangteknik" ved Complete Vocal Institute. Alle musikundervisere er velkomne, uanset hvilken form for musik, de underviser i, og hvor i landet de underviser. På kurset vil vi gennemgå følgende emner: 

  • Introduktion til stemmeteknik med bl.a. forskningsvideoer
  • Praktisk gennemgang af funktionerne med konkrete øvelser og værktøjer
  • Hands-on øvelser, hvor alle afprøver funktionerne i egen stemme
  • Pædagogiske retningslinjer til at undervise i teknikkerne


Tid og sted
Kurset finder sted tirsdag den 26. april kl. 10.00 - 14.00 online via Zoom. 


Kursets indhold
Introduktion til stemmeteknik med bl.a. forskningsvideoer 
Kort introduktion til den forskning der foregår på CVI, med billedmateriale og video af funktioner og effekter. Heraf fremgår eksempelvis hvordan den rette indstilling i ansatsrøret kan føre til bestemte stemmefunktioner og hvordan det ser ud når vi eksempelvis laver en lyd som: Distortion.

Praktisk gennemgang af funktionerne med konkrete øvelser og værktøjer
Med fokus på de 4 stemmefunktioner: Neutral, Curbing, Overdrive og Edge gennemgår vi de redskaber og værktøjer der kan hjælpe sangeren med at finde den rette indstilling for de 4 funktioner. Samt de retningslinjer der bør overholdes for at sikre sund stemmebrug.

Hands-on øvelser hvor alle afprøver funktionerne i egen stemme
Alle får mulighed for at afprøve de 4 stemmefunktioner. For nogle deltagere kan noget være meget nyt og derfor i første omgang måske blot være en lyd der frembringes. Og i andre situationer kan det forekomme mere almindeligt og derfor en mulighed for at afprøve funktionerne på udvalgte sangfraser. Derfor inviteres alle deltagere til at ”medbringe” en forud indøvet linje eller to i en sang, de gerne vil afprøve på forskellig vis.  

Pædagogiske retningslinjer til at undervise i teknikkerne
Alt afhængig af tiden, taler vi til sidst om hvorledes det kan være hensigtsmæssigt at undervise i teknikkerne. Det er også muligt at det giver mest mening at gøre det undervejs og under alle omstændigheder vil underviserens måde at undervise på, give et eksempel på hvorledes man kan gå til værks i pædagogisk sammenhæng. Afhængigt af tiden vil underviseren endvidere forsøge at inddrage og invitere deltagerne til at komme deres bud undervejs.  


Underviser
Anna Hansen er autoriseret CVT sangcoach, sanger og sangskriver. Anna er uddannet ved Söngskólinn í Reykjavík (Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts) samt Complete Vocal Institute både som advanced soloist og siden som underviser. I dag er hun sangunderviser hos Complete Vocal Institute, men har bl.a. også været sangcoach for Martin Jensens deltagere i X-factor '21, freelance sanger og sangskriver - både udgivelser i eget navn og for andre, bl.a. for Netflix serien "Ragnarok”, korsanger for Aqua, Jakob Sveistrup m.fl. Hun har også været sessionsanger i Medley Studios (bl.a. til Ramasjangs “Mini MGP” og diverse demoindspilninger. 

Deltagerbevis
Du vil efter kurset modtage et deltagerbevis pr. mail.

Tilmelding
Du tilmelder dig via dette link. Der er i alt plads til 15 deltagere og tilmelding foregår efter “først til mølle”-princippet.

Pris
Det koster 500 kr. at deltage i kurset for FOF’s musikundervisere.

Afbud
Bliver du efter tilmelding forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele dette på: info@fof.dk.
Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at få pengene retur efter køb af billet. Køb af kurser, foredrag og lignende her på hjemmesiden er ikke omfattet af fortrydelsesretten (jf. forbrugeraftalelovens §18, stk. 2 - nr. 12).

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Emma-Sophie Lundø på esl@fof.dk eller tlf.: 23 72 13 85

Vi glæder os til at se dig.