Skip to content

Aftenskolen er desværre lukket iht. restriktionerne – til og med den 16. januar 2022. Du kan sagtens booke kurser, ture og foredrag – også dem der var planlagt til opstart fra uge 1. Administrationen og Forberedende Voksenundervisning (FVU) er åben som sædvanlig.

Forberedende voksenundervisning (FVU) erhverv engelsk

FVU-engelsk

FVU-engelsk til virksomheder

FOF Vest tilbyder FVU-engelsk til medarbejdere i større og mindre virksomheder. Undervisningen kan foregå på arbejdspladsen eller i vores undervisningslokaler i Danmarksgade 34 1. sal, i Esbjerg. 

Med et kursus i FVU-engelsk styrkes medarbejdernes kommunikative færdigheder, så de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt i forhold til deres arbejdsfunktion og dagligdag. På en del virksomheder er det daglige arbejdssprog engelsk. Med et FVU i engelsk styrkes alle medarbejderens færdigheder og kompetencer.

Der arbejdes med udtale, læseforståelse, ordforråd og skriftligt engelsk. Undervisningen skræddersys til den enkelte virksomhed og medarbejdernes behov. 

Praktiske informationer 

FVU-engelsk i tale, læsning og skrivning er for medarbejdere der, ønsker at forbedre deres forbedre deres færdigheder i engelsk.

For at sikre at den enkelte medarbejder får den undervisning vedkommende har brug for, tester vi alle medarbejdere og opretter de hold der er behov for.

FVU-engelsk er undervisning med fire trin på forskellige niveauer. Trin 1 er startniveauet og trin 4 det sidste trin, som kan afsluttes med en eksamen. Det er frivilligt, om medarbejderen vil deltage i standpunktsprøver og eksamen, men underviseren skal kunne vurdere, om den enkelte kan rykke op på næste trin. 

På FVU-engelsk vil medarbejderen blive undervist i læsning, stavning og mundtligt engelsk. Vi tilbyder på hvert trin mellem 27 og 40 lektioner. Hver lektion varer 45 minutter.

Vi tager udgangspunkt i materialer fra virksomhedens hverdag

Undervisningen er praksisorienteret og tager udgangspunkt i medarbejdernes daglige opgaver. Vi anvender materialer fra arbejdspladsen, så deltagerne oplever, at de kan bruge undervisningen direkte i deres daglige funktioner. 

I undervisningen arbejder vi bl.a. med virksomhedens skemaer, manualer, deklarationer, vejledninger, e-mails, faglige tekster mv. Har virksomheden særlige interesser i specifikke virksomhedsrettede tekster, inddrages disse i undervisningen.

Økonomi 

Undervisningen er gratis for deltagere og virksomheder. For at oprette hold skal virksomheden tilmelde min. 8 deltagere. Forløbet forudsætter stabilt fremmøde.

Virksomheden kan søge løntilskud i form af Statens Voksenuddannelsesstøtte (se mere her: www.svu.dk), når medarbejderen deltager i arbejdstiden.

 

Hvis du ønsker yderligere information, kommer vi gerne ud til et uforpligtende møde. 
Leder af FVU-afdelingen Mette Lykkedegn kan kontaktes via mail: ml@fof-vest.dk