Skip to content

Aftenskolen er desværre lukket iht. restriktionerne – til og med den 16. januar 2022. Du kan sagtens booke kurser, ture og foredrag – også dem der var planlagt til opstart fra uge 1. Administrationen og Forberedende Voksenundervisning (FVU) er åben som sædvanlig.

Forberedende voksenundervisning (FVU) privat

FVU-privat

FVU-privat i kommunerne Esbjerg, Varde, Fanø, Vejen og Billund

FOF Vest tilbyder forberedende voksenundervisning (FVU) til dig der f.eks. har brug for at forbedre dine uddannelsesmuligheder. Vi tilbyder undervisning i fagene dansk og matematik. FVU-dansk og FVU-matematik er kompetencegivende og afsluttes med eksamener.
Vi underviser også i FVU-start som er et forløb for tosprogede kursister. De fleste tosprogede kursister fortsætter undervisningen i FVU-fagene.

Pris

Du betaler ikke for undervisningen i FVU-fag.

Hvem kan deltage i FVU

Undervisningen er målrettet borgere over 25 år, som ønsker at forbedre deres grundlæggende færdigheder i dansk og matematik. 

 • Måske er du komme lidt op i årene og har brug for at få opfrisket dansk og matematik på 9. klasses niveau eksempelvis for at forbedre din jobmuligheder.
 • Måske er du en dygtig ufaglært, der mangler eksamen i dansk og matematik for at kunne blive optaget på en erhvervsuddannelse. 
 • Måske du skal starte på en uddannelse, men er usikker på dit danske skriftsprog. 

FVU for unge under 25 år

Er du under 25 år og opfylder du en af understående betingelser, kan du deltage i undervisningen hos os

 • Du er selvforsørgende eller er i deltidsbeskæftigelse i mindst 20 t/u
 • Du har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse
 • Er på barsel og ønsker at deltage i et FVU-fag (jf. Barselsloven)
 • Har du udtømt dine muligheder for at deltage i FGU

Hvorfor er FVU en god ide

Vi har mange kursister og alle deltager fordi de har et ønske om at forbedre deres vilkår i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. Og med undervisning i FVU-fagene er det forholdsvis let at komme tilbage i uddannelsessystemet.
Alle FVU-fag er trin inddelte, hvilket betyder at du som kursist modtager undervisning der ret præcist passer til den viden og de kompetencer du i forvejen har. 

Hvorfor skal du testes

Hos os skal du ikke dokumentere tidligere skolegang. Vi skal ikke vide hvornår du har gået i skole, hvor længe, eller hvilke eksamener du har taget.
Vi screener dig for at finde ud af hvor din grundlæggende viden og kompetencer ligger i fht. det fag du søger undervisning i. Herefter trin indplacerer vi dig sammen med andre kursister der skal undervises på samme trin.

Du skal selv tilmelde dig testen. Du tilmelder dig testen her eller nederst på siden.

Hvornår foregår undervisningen

Vi opretter hold efter de behov vores kursister har.
Vi underviser hovedsageligt om eftermiddagen/aftenen i tidsrummet kl.16:00-18:15 / kl.18:30-20:45.
Formiddagsundervisningen starter fra kl. 10:00
Vi har løbende optag, så du starter undervisningen så snart du er blevet screenet.

Er I flere der gerne vil starte sammen, kan I starte på samme hold. Der undervises i mindre hold og du har mulighed for at få den samme underviser på alle trin. Vi har fokus på, at du er tryg, så du får mest muligt ud af undervisningen. 

FVU-personale

Se kontaktinformationer og læs mere om vores FVU-undervisere og administrationen her.

Undervisningslokationer

 • Ribe / Seminariehuset
 • Varde / Lykkegårdsskolen 
 • Ølgod / kulturhuset 
 • Fanø / Nordby skole 
 • Esbjerg / Danmarksgade 34 1. sal.

Yderligere informationer

Vi er altid klar til at rådgive og vejlede dig i fht undervisningen her hos os og mulighederne generelt.
Er du i tvivl om hvorvidt FVU er noget for dig, kan du kontakte Mette Lykkedegn på direkte tlf.: 7611 5204, mobil: 3069 4664 eller via mail: ml@fof-vest.dk

Vi tager Corona (COVID-19) meget alvorligt. Vi følger Sundhedsministeriets anvisninger og sørger for, at alt foregår sundhedsmæssigt forsvarligt efter de hygiejneregler, som regeringen har anbefalet.

Tilmeld dig FVU

Nedenfor kan du booke en tid til en test. Vi vil gerne sikre du får præcist den undervisning du har brug for. Derfor skal vi vide hvor meget du kan i forvejen, i forhold til det fag du søger undervisning i. Efter testen indplacerer vi dig på hold sammen med andre deltagere, der skal undervises på samme trin.

Vi har oplevet få problemer med tilmelding - Hvis du har problemer med tilmelding af test ring 2923 5525 (hverdage kl. 8:00-15:30).