Skip to content
Arrangement om kvindens kraft af Agnete Brinch hos FOF-Vest

Kvindens kraft, både som model og rollemodel

Jeg fortæller historien om, hvordan kvinden kom fra at være et bly objekt til at blive et stærkt subjekt, en person i sin egen ret gennem billedsproget, film og ord. 

Det er min mission som kunstner at udfylde tomrummet, hvor kvinder var historiske og frem til nu, med bl.a. kunstprojektet "Kvinder der forandrer verden".

Tidløs kunst om kvinder, der i deres samtid trods alle odds, opnåede anerkendelse og banede vejen for kommende generationer af kvinder. 

Min motivation er at formidle portrætter og stemningsbilleder. At formidle kvindens kraft både som model og rollemodel.

Jeg inspireres og forelskes i dem - foreviger dem. De lever videre gennem mig, og alle der lader sig inspirere og forelske. Vi kan spejle os i deres udholdenhed, ægthed, nærvær og mod. De har givet velstand i deres tid, vores nutid og vi vil på baggrund af deres mod bidrage til en fremtid med diversitet og ligeret til alle.

Værkerne skaber en tavs scene, som giver rum til eftertanke, uden for tid og uden for sted. Uden for rammen er der uendeligheden. Indenfor rammen er der ro, hvor kvinderne træder frem på scenen. Der skabes et rum - en følelsesmæssig sprække i tiden. Øjet henføres til at hvile på og reflektere over de historiske og aktuelle rollemodeller.

Jeg vil komme ind på, hvorfor beskæringer, farver og flader giver rum for beskueren til fortolkning. Nysgerrigheden vækkes, og man drages imod rummet, hvor man undres og pirres. Blikke mødes ved portrættet eller et stemningsbillede i et intenst øjeblik. Et splitsekund, hvor fortid og nutid smelter sammen.

Min ambition som kunstner er at understøtte FN´s femte af i alt sytten verdensmål; at fremme halvdelen af jordens befolkning, nemlig kvinders og pigers universelle rettigheder og muligheder. 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 28.09.2021 19:00-21:00 Smedeværkstedet - Varde Agnete Brinch
Foredragsholder

Agnete Brinch