Skip to content
Foredrag hos FOF-Vest med Sara Omar

Ret til at være menneske

I samtalen "Ret til at være menneske" taler Sara Omar om basale og medfødte rettigheder for alle mennesker. Udgangspunktet for samtalen er Sara Omars forfatterskab – heraf de to anmelderroste og prisbelønnede romaner Dødevaskeren og Skyggedanseren, der begge er et gribende, fundamentalt og direkte opgør med det muslimske patriarkat og dets brug af religion til generel undertrykkelse af køn og minoriteter – som parallelt eksempel for al universel undertrykkende adfærd. 

Det er en intens, inspirerende og ikke mindst motiverende samtale om Sara Omars vision for en verden, hvori intet menneske undertrykkes, udsættes for vold, incest, pædofili eller behandles som værende mindre værd end andre – blot på baggrund af køn, religion, kultur, etnicitet, social status, politisk overbevisning – eller helt nøgternt at være den, man er. 

Sara Omar arbejder med sit forfatterskab og øvrige aktivistiske virke ikke kun for at oplyse og skab opmærksomhed om menneskelig undertrykkelse, men også for at reformere og revolutionere vores tankegang – både som samfund og individuelt som menneske, så både den medmenneskelige respekt og modet hos individet, i at stå ved sin ret til at være menneske, styrkes. 

Samtalen modereres af kulturredaktør, tv-vært og tidligere pressechef Anne Sophia Hermansen.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 28.10.2021 19:00-20:30 Esbjerg Park Sara Omar
Foredragsholder

Sara Omar