Skip to content

Husk Coronapas og mundbind når du skal deltage på kursus, foredrag eller FVU.

Foredraget ROSARIUM - virkeligheden camoufleret i eventyr hos FOF Vest med Charlotte Weitze

ROSARIUM - virkeligheden camoufleret i eventyr

Romanen Rosarium udkom i foråret 2021 til stor opmærksomhed og er allerede solgt til flere lande. Det er en vildtvoksende slægtsroman om mennesker, planter og det der er midtimellem.

I Romanen slår en ung pige rod i skoven, der er et kloster fuld af nonner, som lever af sollys og en botaniker på jagt efter en rose med særlige egenskaber. Rosarium strækker sig fra slutningen af det 19. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Charlotte Weitze fortæller om, hvordan hun fandt på at skrive en roman, hvor en plante er hovedpersonen. Hun fortæller om sin omfattende research i planteriget, rejsen til den polsk-russisk urskov Bialowieza og til den nyopståede skov omkring atomkraftværket Tjernobyl.

Charlotte Weitze fortæller om, hvorfor opmærksomheden på planter er vigtig, hvis vi vil gøre noget ved både øko- og klimakrisen. Hun lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen måske kan være med til at ændre verden.

Charlotte Weitze har siden sin forfatterdebut i 1996 holdt foredrag med udgangspunkt i sit forfatterskab. Hendes bøger har ofte menneskets forhold til naturen som udgangspunkt, og er skrevet i den eventyrlige genre. Samtidig har de dog rod i den hverdagsverden vi kender, som således bliver sat til debat på en original måde.

Charlotte Weitze er nomineret til DR romanprisen 2022. 

Arrangementet er i samarbejde med Esbjerg Kommunes Biblioteker.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 28.02.2022 19:00-21:00 Hovedbiblioteket
Foredragsholder

Charlotte Weitze