Skip to content
Foredrag hos FOF-Vest med Thomas Milsted

Søvn

På dette foredrag får du en omfattende viden om normal søvn, søvnforstyrrelser og afslapningsteknikker samt gode råd og brugbare strategier og teknikker til at forbedre egen søvn.

Vi sover ca. 1/3 af vores liv. Rent videnskabeligt gives der ikke noget sikkert svar på, hvorfor vi skal sove, men vi kommer svaret nærmere, når vi ser på, hvad der sker, hvis søvnen forstyrres, og hvad det betyder for menneskets ydeevne og trivsel.

Søvnmangel og søvnforstyrrelser er decideret skadeligt for kroppen, og kan føre til en række livstruende sygdomme. Stress og søvnforstyrrelser hænger sammen. I stressede perioder af ens liv vil man typisk have svært ved at falde i søvn, vågner midt om natten eller vågner meget tidligt. En ond cirkel er etableret, og hvis den ikke bliver brudt, kan det føre til et stresskollaps. At gå i seng når man er urolig, nervøs, spændt, bekymret eller tænker på næste dags stressende aktiviteter er en rigtig effektiv metode til forstyrrelse af dybsøvnfunktionen.

Søvnforskningen fortæller os, at mens alle stadier af søvnen er vigtige, er specielt den dybe søvn, som udgør ca. 25% af vores søvn, betydningsfuld, da stresshormonerne her er på et minimum, samtidig med at 60-80% af døgnets genopbygningshormoner bliver skabt her. Det er samtidig den mest optimale tid for genopbygning af kroppens styresystem, dvs. nervesystemet og dets støttesystemer.

På dette foredrag får du en omfattende viden om normal søvn, søvnforstyrrelser og afslapningsteknikker. Med udgangspunkt i den nyeste forskning på området gives ligeledes gode råd samt brugbare strategier og teknikker til at forbedre egen søvn.

Der vil være masser af dialog og øvelser.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 23.09.2021 19:00-21:00 Hovedbiblioteket Thomas Milsted
Foredragsholder

Thomas Milsted