Skip to content
Krebsegilde med naturvejleder Morten Vinding

Eksklusiv vild mad - krebsegilde ved Varde Å

Eksklusiv vild mad - krebsegilde ved Varde Å

Først fisker vi og siden spiser vi dem - Lær at fiske signalkrebs. 

Krebs er en vanvittig lækker spise. Nu har du muligheden for selv at lære at fange dem og efterfølgende tilberede dem. Naturen i og omkring Varde Å rummer masse af interessante arter og dejlige steder. Uheldigvis er den uønskede art signalkrebs kommet for at blive. Den smager vildt godt, men hvordan fanger man den? Her blive du klædt på til, hvordan du fisker krebs, hvilke regler og love der gælder. Du får udleveret din egen krebsebrik, som du efterfølgende kan tage med hjem.

Vi slutter arrangementet med at lave et fælles krebsegilde med de fangede krebs. Her får du tips og tricks til tilberedning opbevaring m.m.  

Efter vores fællesarrangement er slut, har du mulighed for at fiske videre efter krebs, så længe dit udleverede fiskekort er gyldigt og tage din fangst med hjem og nyde den. (dit fiskekort gælder et døgn fra vores start tidspunkt).

Dagen højdepunkter:

  • klargøring af udleveret krebsebrik samt madding 
  • krebsefiskeri i Varde Å 
  • tilberedning og krebsegilde ved Varde Å 
  • efterfølgende fiskeri på egen hånd i resten af fiskekortets løbetid 

På dagen får du udleveret et fiskekort til Varde Å og 1 stk. krebsebrik (inkluderet i prisen) For at deltage skal man havde et lovpligtigt fisketegn som købes via www.fisketegn.dk og skal fremvises på dagen. (fisketegn gælder til alle vandløb, fiskekort gælder til det lokale vandløb)

Påklædning: Husk at vi skal fiske langs Varde Å. Gummistøvler anbefales.
Medbring: En beholder med låg til efterfølgende at opbevare dine krebs. Drikkevarer.
Mødested: Hesselbro, Hesseldalvej 6862 Tistrup