Foredrag og debat

"Kulturcaféen" i Vemmelev

Foredrag med Kåre Johannessen hos FOF i Vemmelev

Kulturcaféen i Provstehaven

I fælleshuset Provstehaven arrangerer FOF i samarbejde med venneforeningen foredragsrækker hver sæson. Foredragsrækken består af 5 foredrag til 600 kr.

Tag dig sammen
I mere end 25 år formidlede Kaptajn Jespersen morgengymnastik til danskerne i radioen. Med udgangspunkt i hans mottoer og sin egen bog ”Tag dig sammen – disrupt din magelighed”, fortæller hans barnebarn om magelighed, bevægelse og simple leveregler i vores digitale hverdag. Foredraget krydres med anekdoter om Kaptajnens livssyn, som mere end 50 år efter hans død stadig er højaktuelt.
Margrethe Neergaard, sygeplejerske og stavgymnast
Tirs. 09.02.21 kl. 14.00

Kilimanjaro – toppen af Afrika
Den erfarne bjergbestiger, som siden 2011 har guidet mange hold danskere til toppen af bjerget, fortæller engageret og vidende om Kilimanjaro, verdens højeste fritstående bjerg – fra de forskellige klimazoner og ruter på bjerget til livet og dagligdagen på en bestigning af Afrikas top. Hør om forberedelse til turen, forholdene i lejrene, hvordan man undgår højdesyge, og om mulighederne for safariture i nærheden.
Jacob Klaris-Jensen, eventyrer og bjergbestiger
Tirs. 23.02.21 kl. 14.00

Et liv foran og bag kulisserne
Tilbring et par yderst underholdende timer i selskab med Flemming Antony, som i 47 år har været skiftevis foran og bag kulisserne indenfor den danske showbiz- og sportsverden. Han har haft ikke mindre end 60 hits på Dansktoppen, skrevet og produceret Danmarks første fodboldslagsang, lanceret en lang række kendte danske navne og rejst med fodboldlandshold. Hør om et spændende liv med et utal af anekdoter.
Flemming Antony, journalist
Tirs. 09.03.21 kl. 14.00

Løgn og latin
Det er sejrherren, der skriver historien – fra romerne til Irakkrigen. Når man betragter den vestlige verdens historie, kan man undre sig over, hvordan fortidens mennesker har kunnet tro på de utroligste ting fra historiebøgerne. Men er vi bedre i dag? Vi ser på nogle af de fordrejninger, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne, det gennem tiden er lykkedes at gøre til urokkelige sandheder i offentlighedens øjne. 
Kåre Johannessen, historiker
Tirs. 23.03.21 kl. 14.00

Danmarks Rejsekonge
Simon Spies blev til en af de mest omtalte og succesfulde danske forretningsmænd efter han stiftede charterselskabet Spies Rejser og opkøbte flyselskabet Conair. Hør den fængslende historie om en utrolig dansker, der kort før sin død giftede sig for at sikre, at staten ikke skulle splitte hans livsværk. Foredraget giver indblik i hans forunderlige verden med fascinerende historier og morsomme citater undervejs. 
Stig Ulrichsen, forfatter og tv-vært
Tirs. 06.04.21 kl. 14.00

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
205021
tir 09-02-21 14:00
Vemmelev
          
          
Kr. 600