Foredrag og debat

"Kultureftermiddage" i Skælskør

Foredrag med Jacob Klaris-Jensen hos FOF i Skælskør

Kultureftermiddage på Skælskør Bibliotek

Kom og vær med til foredrag på Skælskør Bibliotek hver sæson, hver anden torsdag kl. 14.00.

Foredragsrækken består af 4 foredrag og prisen er 480 kr.

Kong Herodes – herskeren, der stadig hvisker til os 
Få den fascinerende historie om den jødiske konge, der i Bibelen ville dræbe alle drengebørn i Betlehem for at komme Jesus til livs. Kong Herodes var både ond, skrupelløs og en visionær politiker, der med sine gigantiske byggeprojekter afslørede, hvordan han tænkte, når han skulle balancere mellem at være jøde og ven af den romerske kejser Augustus.
Rasmus Birkerod, journalist og rejseleder
Tors. 11.02.21 kl. 14.00

Kilimanjaro – toppen af Afrika
Den erfarne bjergbestiger, som siden 2011 har guidet mange hold danskere til toppen af bjerget, fortæller engageret og vidende om Kilimanjaro, verdens højeste fritstående bjerg – fra de forskellige klimazoner og ruter på bjerget til livet og dagligdagen på en bestigning af Afrikas top. Hør om forberedelse til turen, forholdene i lejrene, hvordan man undgår højdesyge, og om mulighederne for safariture i nærheden.
Jacob Klaris-Jensen, eventyrer og bjergbestiger
Tors. 25.02.21 kl. 14.00

Augustoprøret 1943 – Danmarks skæbnesommer
Få historien om de dramatiske og blodige uger, der ledte op til bruddet med samarbejdspolitikken 29. august 1943 – fortalt gennem en række nøglepersoner, der var helt tæt på begivenhederne. Det er en fortælling om et folkeligt oprør, der bredte sig udefra fra provinsen og nedefra fra arbejderne, og som endte med at vælte de politiske skakbrikker i København og Berlin.
Simon Ankjærgaard, historiker, forfatter og journalist
Tors. 11.03.21 kl. 14.00

Simple Living – kamp og kunst fra en campingvogn
Hør en gribende skæbnefortælling om en ung kvinde, der rejser til udlandet med udsigt til drømmemanden og drømmestudiet, men havner i en fugtig campingvogn, invalideret og bedraget. En vinterdag skriver den unge kunstmaler sine drømme på en iskold køkkenlåge, og seks år senere står hun på FNs bonede gulve som fortaler for kunstnerisk ytringsfrihed. 
Nadia Plesner, kunstmaler
Tors. 25.03.21 kl. 14.00

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
405021
tor 11-02-21 14:00
Skælskør
          
          
Kr. 480