Foredrag og debat

"Mennesket i Centrum" i Korsør

Foredrag med Peter Kær hos FOF i Næstved

Mennesket i Centrum i Aktivitetscentret Lützensvej

Kom og hør dygtige foredragsholdere i hyggeligt samvær med andre. Kaffe og kage kan købes i pausen.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600 kr.
Pris for et enkeltforedrag 150 kr.

Det er en alvorlig sag at være sjov
Bente Eskesen er uddannet skuespiller fra Århus Teaters skuespillerskole og var medlem af teatrets ensemble i 10 år, hvorefter hun slog sine folder på scener som Folketeatret, Det Ny Teater og Det Kgl. Teater. I 2007 startede hun og kollegaen Brian Kristensen Dragsholmrevyen i den smukke gamle lade på Dragsholm Slot. Hør det humoristiske foredrag om det sjove og hårde arbejde med revyer.
Bente Eskesen, skuespiller og revyinstruktør
Ons. 10.02.21 kl. 13.30

Christiansø – det yderste skær
Fortællingen om Christiansø er en perlerække af tankevækkende og underholdende nedslag i historien, naturen og kulturen. Oplev skærene i øst i et lærerigt og humoristisk foredrag, hvor du går hjem med oplevelsen af et af de smukkeste og mest interessante steder i Danmark. Et sted, du må besøge.
Hans Ole Matthiesen, turismekoordinator og naturvejleder
Ons. 24.02.21 kl. 13.30

Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud
Hvordan kunne det lade sig gøre, at bestyrelsesformanden i mere end 20 år holdt Nordisk Fjers katastrofale økonomiske stilling skjult? Få et unikt indblik bag facaden i Danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervsskandale, og hør ”whistleblowerens” levende fortælling om storsvindlerens milliardsvindel og de rystende begivenheder, der førte til koncernens sammenbrud i 1990 og bestyrelsesformandens selvmord. 
Anders Wejrup, fhv. adm. direktør i Nordisk Fjer
Ons. 10.03.21 kl. 13.30

Pigerne på Sprogø
Overlæge Christian Keller oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage og seksuelt løsagtige kvinder. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Få fortællingen om kvindehjemmet på Sprogø – om baggrunden for anstalten, hverdagen for beboerne og lukningen i 1961. Vi hører også om nogle af skæbnerne og deres anbringelse. 
Carsten Egø Nielsen, historiker
Ons. 24.03.21 kl. 13.30

Livet set gennem kunsten
Vi er på en udfordrende, berusende, lykkelig og bedrøvet rejse gennem livet fra fødslen til en kortfattet gravsten. Får vi det hele med? Har vi for travlt, eller er vi for sløve? Det hjælper kunsten os med at begribe. Kunst er langt fra et spørgsmål om, hvorvidt noget er kønt og skønt. Men hvad skal og kan vi så med den? Hør om, hvordan kunst giver os mulighed for at reflektere, pejle og spejle med udgangspunkt i os selv.
Peter Kær, kunsthistoriker
Ons. 07.04.21 kl. 13.30

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
205121
ons 10-02-21 13:30
Korsør
          
          
Kr. 600