Foredrag og debat

"Tirsdagsklubben" i Næstved

Foredrag med Adrian Hughes hos FOF i Næstved

Tirsdagsklubben i Musikstalden på Grønnegades Kaserne

Kom og vær med 5 spændende foredrag i Næstved med rigtig gode foredragsholdere og emner, lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr. 

Hvad er kunst, og hvad er det værd?
Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være? Gennem udvalgte eksempler på både kontroversiel og folkekær kunst, giver foredragsholderen sit bud på kunstnerisk kvalitet samt tips til at forstå, hvad kunst er, og hvad vi kan bruge den til. 
Adrian Hughes, journalist
Tirs. 19.01.21 kl. 14.30

Historien om verdens største demokrati
Kan Indien overhovedet kaldes et folkestyre, når en tredjedel af de folkevalgte står anklaget for forbrydelser, der omfatter mord, kidnapning og landevejsrøveri? I dette foredrag prøver vi at forstå Indiens demokrati på indiske præmisser. Vi ser hvordan folkestyret afspejler det indiske samfund, og stiller spørgsmålet: Er der virkelig tale om et ægte demokrati, eller er det bare et stort blændværk? 
Peter Johansen, cand.phil. i historie
Tirs. 02.02.21 kl. 14.30

Martin Andersen Nexø 
Martin Andersen Nexø er en af vor største og kendteste digtere. Han blev født i 1869 på Christianshavn, voksede op i Nexø på Bornholm og døde i 1954 i Dresden. Alle kender hovedværkerne Pelle Erobreren og Ditte Menneskebarn. Men også hans erindringsværk Et lille kræ, Under åben himmel, For lud og koldt vand og Vejs ende, er bøger, der gør indtryk. Hør Nexøs spændende historie ud fra hans erindringsbøger.
Lillian Hjorth-Westh, foredragsholder
Tirs. 02.03.21 kl. 14.30

Sidste nyt fra en ny europæisk østfront
Der er gået 30 år siden kommunismens endelige sammenbrud i Østeuropa. Men i dag er der opstået en ny brudflade, som deler Europa – en veritabel østfront, der løber fra Østersøen til Det Sorte Hav. Ubbesen og Haubek har gennemrejst frontlinjerne i denne moderne kolde krig og fortæller medrivende om realiteterne for medeuropæerne, som kæmper for overlevelse, frihed og en fremtid uden frygt og undertrykkelse. 
Thomas Ubbesen, forfatter og journalist
Anne Haubek, journalist, radiovært og redaktør
Tirs. 16.03.21 kl. 14.30

Når livet tager en uventet drejning
Hør en hårrejsende fortælling om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det langvarige og opslidende 12-årige retslige efterspil, og vi kigger indenfor i et ellers meget lukket system og ser, hvordan livet former sig i et fængsel på godt og ondt. Vi skal bl.a. høre om Sheriffen, Visi-Kaj, Guld Gunnar, Narkobaronen, Kommafejlen, Kattekværkeren og mange, mange flere.
Anders Wejrup, fhv. adm. direktør i Nordisk Fjer
Tirs. 30.03.21 kl. 14.30

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
806121
tir 02-03-21 14:30
Næstved
          
          
Kr. 600