Skip to content
Fortryllende Riesling fra Mosel og Rhinen

Fortryllende Riesling fra Mosel og Rhinen

Velkommen til en uforglemmelig oplevelse af Riesling-vinens magi.

Du inviteres til en unik smagning, hvor vi udforsker de fortryllende og karakteristiske Riesling-vine fra de ikoniske regioner Mosel og Rhinen. I løbet af dette oplæg og smagning vil vi dykke ned i historien, landskabet og de subtile forskelle, der gør disse vine så unikke.

Målet er at fremhæve den enestående skønhed og kompleksitet i Riesling-druen, samtidig med at du opdage hvordan Mosel og Rhinen udtrykker deres unikke personlighed gennem vin. Vi vil starte med en introduktion til Riesling-druen og dens betydning i Tysklands vinhistorie. Derefter vil vi udforske hvordan Mosel og Rhinen skiller sig ud med deres forskellige landskab, klima og vinproducerende traditioner.

Vi gennemgår Prädikatswein: Disse er de højeste kvalitetsvine i Tyskland og klassificeres efter deres naturlige sukkerindhold ved høsttidspunktet. Prädikatswein inkludere følgende underkategorier: Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenausiese, Eiswein.

Udgift til vine er kr. 200 pr. person som afregnes med underviseren.

Information

  • Dato 04.09.2024-04.09.2024
  • Adresse Rødovregård
    Kirkesvinget 1
    2610 Rødovre
  • Lokale Havestuen
  • Bemærkninger Prädikatswein inkludere følgende underkategorier: Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenausiese, Eiswein.Udgift til vine er kr. 200 pr. person som afregnes med underviseren.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 04.09.2024 18:30-21:00 Rødovregård Arne Fjellerad
Underviser

Arne Fjellerad

Arne er 65 år og har hele sit voksenliv haft madlavning som hobby. Oprindeligt er Arne uddannet folkeskolelærer i blandt andet madkundskab/hjemkundskab og har flere gange været censor ved madlavningseksaminer, ligesom han også har undervist i madlavning i flere år. Det vigtigste for Arne er, at måltidet skal været en nydelse - i forhold til smag, duft og udseende; Men det må samtidig gerne være sundt for krop og sjæl. Personligt går han meget op i at sammensætte måltiderne med gode kvalitetsvine, da han finder, at god mad og vin sammen skaber en unik harmoni. Han har afholdt adskillige vinsmagninger såvel som blindsmagninger og åbne smagninger. At lave mad sammen for derefter at nyde den sammen er for Arne den ultimative "fest".