Foredrag

Sara Omar - Skyggedanseren

Skyggedanseren

Sara Omar er forfatter til  de anmelderroste, barske og kompromisløse romaner Dødevaskeren (2017) og Skyggedanseren (2019).

Skyggedanseren er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord. 
Sara Omar læser denne aften op fra sit forfatterskab og fortæller i interview om romanen og baggrunden for den. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

I en tidlig alder måtte Sara Omar flygte med sin familie fra Kurdistan blandt andet på grund af krig. De boede i en flygtningelejr i Iran og fortsatte flugten gennem Mellemøsten, herunder Syrien. Mange steder mødte Sara det samme kvindesyn og et samfund og en kultur, som var domineret af mænd, og hvor kvinder og børn konsekvent undertrykkes, misbruges og bliver udsat for vold.

Sara Omar har siden 2001 skrevet digte og kritiske debatindlæg i mellemøstlige medier om omskæring, incest, seksuelle overgreb, æresforbrydelser, æresdrab, social kontrol, kvindeundertrykkelse og rettigheder for homoseksuelle, handicappede, børn og kvinder i de patriarkalske samfund. Sara har flere gange forsøgt at blive udgivet i Mellemøsten uden held, da hendes tekster blev betegnet som forurenende, og hun fik at vide, at hendes ord lugtede af blod. En betegnelse som giver et rammende indtryk af tilstanden hos nogle af Mellemøstens såkaldte intellektuelle. Angsten for at åbne debatten om menneskerettigheder og ligestilling er simpelthen for stor blandt de undertrykte og de undertrykkende. Sara Omar's foredrag giver et umådeligt spændende indblik i debatten.

Sara Omar (1986) er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter. Hun er kandidatstuderende i statskundskab og sidder desuden i Expert Advisory-panel for Arts & Globalization og er bestyrelsesmedlem ved flere danske og udenlandske kvindeorganisationer og -foreninger. Sara Omar debuterede med Dødevaskeren i 2017. Seneste udgivelse er Skyggedanseren fra 2019. 

Litteraturpriser: Læsernes Bogpris, 2018. Ekstra Bladets hæderspris ”Årets Victor”, 2018. Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris, 2019. Menneskerettighedsprisen, 2019. De Gyldne Laurbær, 2019.
 
Du vil kunne få din bog signeret i forbindelse med arrangementet.
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
2020030
man 28-09-20 19:00
Charlottenlund
Sara Omar
1 gange
Kr. 175