Skip to content

Al undervisning er midlertidigt aflyst t.o.m. 16. januar 2022

Læs mere her

Københavns Havn med Stadsarkitekten

Københavns Havn med Stadsarkitekten

Vi sætter ’barren’ højt, når vi inviterer dig på 2 timers sejltur i Københavns Havn. Vi sejler langt væk fra kanalrundfartens ruter, for at vise dig hvordan byen har forandret sig, fra en lille søvnig industrihavn, til ’the most liveable city in the world’ – en forandring der skal ses fra søsiden.

Vores guide er fhv. stadsarkitekt Jan Christiansen, der vil give dig en sjælden indsigt i havnens udviklingshistorie, og de politiske og arkitektoniske slagsmål, der gik forud, de mange diskussioner og anekdoter, og hvem, der er – eller var byens helte – i hele denne fantastiske udvikling.

Vi sejler langs de nye byområder i haven, hvor der i disse år skrives fremtidens historie om byudvikling og byggeri i verdensklasse. Vi skal se hvordan byens havn gennem de seneste tyve år er forandret gennem en storstilet indsats, hvor borgere, politikere, arkitekter og byens ildsjæle har omdannet København til "the most liveable city in the world" ifølge flere amerikanske tidsskrifter.

På turen sejler vi til Nordhavnen, hvor bassinerne koger af aktivitet. På vejen passerer vi de centrale havneområder, hvor Operaen og Det Kgl. Teaters nye Skuespilhus står som monumenter over transformationen af den gamle industrihavn.

Tænk blot, for kun 25 år siden sejlede store, tungt lastede skibe til Islands Brygge og Sydhavn. Tanken om at kunne bade i Københavns Havn var – et utopia.

Du kommer til at høre om, kommende kulturprojekter både i Nordhavn og på den tidligere Papir-Ø, og ikke mindst de mange ny byrum og rekreative områder der er en del af den overordnede plan for udviklingen af Københavns Havn.

Københavns Havn er et af byens mest betydningsfulde områder, der med en central beliggenhed midt i byen, inviterer til at blive brugt. Attraktive byrum der inspirerer københavnere til at gøre ophold og nyde udsigten, broer der forbinder bydele og gør det let at komme til og fra på cykel.

I Nordhavn kommer vi tæt på byggerierne og planerne, og du hører om ombygningen af siloerne og du hører naturligvis mere om det grønne byudviklingsprojekt for Nordhavn.

På den sydgående tur bliver det helt tydeligt, hvordan og hvor meget København har forandret sig de seneste år. Her vil du opleve havnebade, cykelbroer og de nye store boligområder ved Sluseholmen og Teglholmen.

Vi passerer Islands Brygge, der har udviklet sig til et af byens nye attraktive boligområder, og ’Bryggen’ er blevet et byrum i verdensklasse, en kulturel dynamo og samlingspunkt for hele byen, hvor det næsten umuligt at opdrive en plads en sommeraften, for at nyde solnedgangen over byen.

Vi hører også om udviklingen af Enghave Brygge, og udbygningen af Bryggen Syd, hvor vi finder ’de tre søstre’, kartoffelrækkehuse og en ny strand. Vi passerer internationalt berømmede byggerier som Gemini Residence og de ombyggende frøsiloer.

Ved Havneholm ser vi det middelhavsinspirerede boligbyggeri, før Jan Christiansen fortæller om Sluseholmen, et verdensnummer i boliger, på, og ved vandet, opført i samarbejde med hollandske arkitekter og ingeniører.

Turen er beregnet til 2 timer. Vi sejler i en elektrisk båd, og der er toilet om bord. Båden har 150 pladser, heraf er 96 pladser overdækker.

Mødested: Kvæsthusmolen (for enden af Sankt Annæ Plads/Kvæsthusmolen)

Bemærk: Det er ikke tilladt at medbring mad og drikke på båden.