Skip to content

Ny Carlsberg Glyptotek

Vi taler først om selve Glyptoteket: Hvad skulle brygger Jakobsen egentlig med sit eget kunstmuseum og så lige dér? Vi taler om museets fine arkitektur med Festsal og Vinterhave, samt om de to ombygninger.

Herefter besøger vi skulptursamlingen ved de berømte værker ved de danske billedhuggere Bissen, Jerichau og Rodin, den store franske.

Dernæst går vi til samlingen af franske malerier, som har givet Glyptoteket sin internationale berømmelse, med bl.a. impressionister som Monet og Dégas samt Gauguin.   

Mødested: Foran Ny Carlsberg Glyptotek, H.C. Andersens Boulevard. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 23.11.2021 10:00-12:00 Glyptotek Flemming Nichols
Turleder og foredragsholder

Flemming Nichols

Uddannet som Autoriseret Turistfører - med fokus på Danmarks historie, kunst og kultur - fra Roskilde Universitet i 2015, og har siden arbejdet fuldtid som turistfører i København og Nordsjælland.

Har i en længere årrække holdt foredrag for forskellige grupper af rejsende om Danmarks og Europas kultur, politiske systemer og historie. 

Mit bredere kendskab til historie, kunst og kultur har jeg dels fra mine studier i samfundsfag og politisk historie fra Kbh. Universitet dels fra mange års bopæl og virke i udlandet, samlet mere end femten år i Rom, Bruxelles og Washington.