Skip to content

Fra den 15. december kan du se og tilmelde dig en masse nye forårshold.

Kunstforedrag hos FOF København

Kunst på tværs

Veloplagte lysbilledforedrag med emner fra aktuelle kunstudstillinger.

1. Fed ler ─ på rundfart i keramikkens verden

Gl. Holtegaard viser en gruppeudstilling med vaser og krukker, produceret af et udvalg af toneangivende danske kunstnere.

2. Gauguin på Ny Carlsberg Glyptotek

I september 2020 åbner Ny Carlsberg Glyptotek en stor udstilling centreret om museets egen samling, men suppleret med værker fra en række udenlandske museer og institutioner. Udstillingen sætter samlingen i et nyt lys, når den med både international samtidskunst og historisk materiale gentænker myten om en af fransk kunsts mest ikoniske kunstnere.

3. Baron Arild Rosenkrantz på Arken ─ en excentrisk kolorist

Arild Rosenkrantz levede det meste af sit liv i udlandet, hvor han med inspiration fra både italienske, franske og engelske kunsttraditioner opnåede stor anerkendelse. Som blot 20-årig udstillede han sine mytiske og religiøse motiver på den symbolistiske kunstsalon Salon de la Rose + Croix i Paris. Senere blev han i USA oplært i glaskunst og rejste til England, hvor han med sine harmoniske og farvespektakulære glasruder indgik i den engelske Arts and Crafts-bevægelse.

4. Wilhelm Marstrand ─ den store fortæller

Nivaagaards Malerisamling viser Wilhelm Marstrand, en eminent kolorist, der mestrede komplicerede kompositioner og var en begavet fortæller. Netop fortællingen står ofte i centrum i de mange folkelivsskildringer. Marstrand læste meget, og han benyttede ofte litterære forlæg. Han var dertil meget teaterglad, hvilket flere af hans genrescener, der for eksempel er inspireret af vaudeviller, muntre og satiriske viser, vidner om.

Foto: Klara Lilja ’Dryope’ (2018). G. Holtegaard. Foto: Clara Lilja

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 21.10.2020 10:00-12:00 Lyngby, Jernbanepladsen Ib Lorenzen
2 Onsdag 02.12.2020 10:00-12:00 Lyngby, Jernbanepladsen Ib Lorenzen
3 Onsdag 17.03.2021 10:00-12:00 Lyngby, Jernbanepladsen Ib Lorenzen
Se alle Se færre
Foredragsholder

Ib Lorenzen

Uddannelse: Kunsthistoriker fra Københavns Universitet. Oprindelig uddannet som typograf.

Undervisningserfaring: Jeg har 25 års formidling på Louisiana samt næsten lige så mange års foredrag i oplysningsforbundene. Foredragene og museumsbesøgene kalder jeg ”Kunst på tværs”, fordi det er en blandet landhandel, der tager afsæt i aktuelle udstillinger.