Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 26. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning.

Læs retningslinjerne her
Bliv klogere på kunst hos FOF København

Smagsdommeren

Vi nærstuderer tidens væsentligste strømninger inden for kunst og arkitektur – rigt illustreret. 

1. Fantastiske kvinder på Louisiana

Vi åbner sæsonen med en kraftpræstation fra Louisiana, der med mere end 250 værker fra 34 kvindelige kunstnere fra surrealismens epoke udgør endnu en kile ind under en stedse mandsdomineret (kunst)verden. Vi taler om fascinerende kunstnere, såsom Frida Kahlo, Louise Bourgeois og Méret Oppenheim. De er alle særligt interessante som surrealister, da de som kvinder netop igennem kunsten kunne udtrykke alle de undertrykte drømme og ønsker, de havde i en mandsdomineret verden.

2. Dyr i Kunsten på Arken

Dyr i kunsten viser skulptur og installation, video, fotografi og maleri af en lang række internationale kunstnere, der undersøger vi menneskers måder at studere, kategorisere, leve med og forbruge dyr – og hvordan vi derigennem forsøger at blive klogere på os selv. Vi forføres af det nuttede på legetøjshylderne og på internettet, vi elsker vores kæledyr og leder efter mennesket i dem – eller dyret i os selv.

3. Anna Ancher på SMK

SMK præsenterer den hidtil største retrospektive udstilling om den store danske maler Anna Ancher. Kom helt tæt på kunstneren, hendes eksperimenterende værker og få et indblik i, hvordan hun fornyede dansk malerkunst.

4. Troels Wörsel på Louisiana

Troels Wörsel er en af Danmarks største kunstnere i nyere tid, og han er fortsat – her to år efter sin død – helt ukendt for langt de fleste. Derfor bliver vi simpelthen NØDT til at se nærmere på denne spændende udstilling på Louisiana til foråret. Wörsel er maler-virtuos og maler-filosof på én og samme tid. Han er en stor tænker og samtidig en fænomenal og vild maler. Alt fandt sit eget udtryk hos ham – lige fra teoretisk videnskab til cykelløb og de gamle mestre.

5. Jorn / Kirkeby på AROS

Udstillingen tager udgangspunkt i to af de største ekspressive malere i Danmark i nyere tid – Asger Jorn og Per Kirkeby. En helt ufravigelig udstilling til foråret! Vi ser og hører om udstillingen, der vil forme sig gennem en række tematikker, som fremhæver de to kunstneres forhold til blandt andet det frivole maleri, klassicismen, erotikken, landskabet og selvfremstillinger.

6. Ordrupgaard – Himmelhavens arkitektur og ny udstilling

Sæsonafslutningen skal handle om Ordrupgaard, som åbner ved årsskiftet 2020/21 med en helt ny udstillingsfløj, »Himmelhaven«. Ideen er at lave optimale udstillingsbetingelser for hovedsamlingen af sarte impressionistiske pasteller af bl.a. Edgar Degas, som hidtil ikke har været vist for besøgende publikum. Vi gennemgår den nye stjernearkitektur og hører om de nye udstillingsfaciliteter, der skal konsolidere Ordrupgaard som Danmarks førende museum udi fransk impressionisme.

Foto: Daniel Firman, Nasatamanus, 2012. ARKEN Museum for Moderne Kunst. Courtesy kunstneren og Perrotin

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 22.09.2020 10:00-12:00 KBH K, Fiolstræde Frederik Lindskov
2 Tirsdag 27.10.2020 10:00-12:00 KBH K, Fiolstræde Frederik Lindskov
3 Tirsdag 24.11.2020 10:00-12:00 KBH K, Fiolstræde Frederik Lindskov
Se alle Se færre
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.