Skip to content
Jeanette Varberg og Poul Duedahl, FOF København

10.000 års epidemihistorie

Dyk ned i epidemiernes voldsomme historie, når inspektør på Nationalmuseet Jeanette Varberg og professor i historie Poul Duedahl fortæller om verdenshistoriens største dræbere og sætter den aktuelle epidemi i historisk kontekst.

For store dele af verdens befolkning blev 2020 året, hvor de for første gang oplevede effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.

Frygten for epidemierne er ældgammel og har stort set alle tider været til stede. Epidemier er uden sammenligning verdenshistoriens største dræbere og overskygger i den sammenhæng klart naturkatastrofer og krige.

Flere gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, om krige blev vundet eller tabt. De berørte samfund har altid set anderledes ud efter en epidemi.

I selskab med to af landets bedste historieformidlere skal vi blive klogere på 10.000 års epidemihistorie, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til situationen i skrivende stund, hvor hele verdens befolkning er blevet ramt af COVID-19.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 21.09.2021 19:00-21:00 KU.BE Jeanette Varberg
Foredragsholder

Jeanette Varberg