Skip to content

Aftenskolen er fritaget fra kravet om coronapas, men da meget undervisning foregår hos samarbejdspartnere, kan man blive spurgt om coronapas der, og vi opfordrer derfor alle til at have passet klar.

Gå på opdagelse i Elena Ferrantes Napoli til foredrag hos FOF Nordsjælland

Elena Ferrante's Napoli

Elena Ferrante's Napoli

De anmelderroste Napoli-romaner har solgt over 10 millioner bøger i 42 lande. Min geniale veninde, den første bind ud af fire, følger de to barndomsveninder fra deres opvækst i 1950’ernes fattige Napoli og op gennem voksenlivets udfordringer. Den er filmatiseret og tredje sæson kommer i løbet af 2022 på HBO.

Napoli er Europas største historiske centrum, som har fået en velfortjent plads på UNESCO’s verdensarvsliste, og omkring byen ligger flere seværdigheder i verdensklasse. 

Med udgangspunkt i Ferrantes liv og hendes filmatiserede romaner, går vi på opdagelse i Napoli og de områder hvor handlingerne er indspillet.
Tv-serien om Min geniale veninde sæson I & II 2018-2020 (fra Ferrantes først og anden bind) er instrueret af Saverio Costanzo i Napoli, Ischia, Caserta og Gaeta - Campania og Lazio regionerne.

Foredraget foregår på dansk, men det italienske sprog benyttes.