Skip to content

Aftenskolen er fritaget fra kravet om coronapas, men da meget undervisning foregår hos samarbejdspartnere, kan man blive spurgt om coronapas der, og vi opfordrer derfor alle til at have passet klar.

Tag med på byvandring i Nordvest med FOF

Nordbro Tårnet, Nørrebro og Nordvest

Nordbro Tårnet, Nørrebro og Nordvest

Fra overset københavnerkvarter til verdens hippeste bydel.

Det internationale magasin Time Out kårede i efterår 2021 Nørrebro til verdens hippeste bydel – foran Barcelona, New York og Paris! Nordbro Tårnet, Nørrebro Bycenter og den nye metro har i de senere år føjet Nordvest til det hippe og multikulturelle byområde, og vi bliver derfor nødt til at besøge de to bydele samt Københavns højest tilgængelige udsigtsplatform i Nordbro Tårnet.

Vi starter selvfølgelig turen ved skulpturen ‘Nørrebros Hjerte’ ved Nørrebroparken og den Røde Plads på BIGs ’Superkilen’. Herfra går vi til områdets nye 98 m høje vartegn ’Nordbro’ og ser på de to bydeles væsentligste karakteristika oppefra.

Herfra bevæger vi os igennem den grønne bypark ved det prisbelønnede boligkompleks ’Emaljeparken’ og videre forbi de spektakulære lejeboliger af BIG på Dortheavej. Vi taler om ISS-grundens ’Demokratigarage’ og Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger. Pladsen foran biblioteket blev i 2017 kåret som Danmarks bedste plads, og i pladsens bagerste hjørne finder man såmænd indgangen til Ungdomshuset.

Vi slutter turen af med ved boligforeningen Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri med 16 enorme malerier nu står færdig. Her finder vi nogle af verdens bedste street artists: Lady Aiko, HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash. 

Tænk engang: Verdens bedste bydel, Nordens største gavlgalleri og Københavns højeste udsigt – alt sammen på én og samme tur! Vel mødt!

Turen (2-3 km) foregår udendørs og egner sig ikke for gangbesværede.

Mødested: Ved skulpturen ‘Nørrebros Hjerte’ ved Nørrebroparken og den Røde Plads på BIGs ’Superkilen’, som ligger ud til Nørrebrogade 210, 2200 København N. 

Slutsted: Rentemestervej, nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).